Opinia Timisoarei

Patriarhul Daniel vine la Timisoara! Se implinesc 40 de zile de la decesul mitropolitului Banatului. Cand va avea loc parastasul si unde?

TIMISOARA. Se incheie cele 40 de zile de doliu in Mitropolia Banatului, dupa decesul IPS Nicolae Corneanu. Capii Bisericii Ortodoxe Romane se vor intruni sa numeasca un nou mitropolit care sa conduca bisericile din Banat.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel va sosi la Timisoara pentru a oficia, joi dimineata de la ora 8.30,  Sfanta Liturghie, iar de la ora 11.00 parastasul pentru pomenirea IPS Nicolae. Cele doua slujbe vor fi oficiate la Catedrala Mitropolitana.

Dupa parastas, Patriarhul BOR va convoca Sinodul Mitropolitan in cadrul caruia se va prezenta lista ierarhilor eligibili pentru a conduce Mitropolia Banatului.

Odata cu trecerea celor 40 de zile, interimatul PF Daniel la conducerea Mitropoliei Banatului se va apropia de final.

Adunarea Eparhiala se va intruni apoi, vineri, 7 noiembrie, la ora 10.00 pentru propunerea catre Sfantul Sinod a numelor care ar putea conduce Mitropolia Banatului.

Adunarea va fi prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, precum si delegati si membri delegati ai Adunarii Nationale Bisericesti din partea Arhiepiscopiei Aradului si Episcopiei Caransebesului, precum si decanul Facultatii de Teologie ,,Ilarion Felea” din Arad si directorul Seminarului Teologic ,,Ioan Popasu” din Caransebes.

Propunerile vor fi analizate, apoi, de Sfantul Sinod care se va intruni intr-o sedinta, la Bucuresti si tot aici se va decide numele celui care va deveni Mitropolit al Banatului.

Exit mobile version