Patriarhul Daniel vine la Timisoara! Se implinesc 40 de zile de la decesul mitropolitului Banatului. Cand va avea loc parastasul si unde?

TIMISOARA. Se incheie cele 40 de zile de doliu in Mitropolia Banatului, dupa decesul IPS Nicolae Corneanu. Capii Bisericii Ortodoxe Romane se vor intruni sa numeasca un nou mitropolit care sa conduca bisericile din Banat.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel va sosi la Timisoara pentru a oficia, joi dimineata de la ora 8.30,  Sfanta Liturghie, iar de la ora 11.00 parastasul pentru pomenirea IPS Nicolae. Cele doua slujbe vor fi oficiate la Catedrala Mitropolitana.

Dupa parastas, Patriarhul BOR va convoca Sinodul Mitropolitan in cadrul caruia se va prezenta lista ierarhilor eligibili pentru a conduce Mitropolia Banatului.

Odata cu trecerea celor 40 de zile, interimatul PF Daniel la conducerea Mitropoliei Banatului se va apropia de final.

Adunarea Eparhiala se va intruni apoi, vineri, 7 noiembrie, la ora 10.00 pentru propunerea catre Sfantul Sinod a numelor care ar putea conduce Mitropolia Banatului.

Adunarea va fi prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, precum si delegati si membri delegati ai Adunarii Nationale Bisericesti din partea Arhiepiscopiei Aradului si Episcopiei Caransebesului, precum si decanul Facultatii de Teologie ,,Ilarion Felea” din Arad si directorul Seminarului Teologic ,,Ioan Popasu” din Caransebes.

Propunerile vor fi analizate, apoi, de Sfantul Sinod care se va intruni intr-o sedinta, la Bucuresti si tot aici se va decide numele celui care va deveni Mitropolit al Banatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Cum sa procedezi daca vrei sa ai cu adevarat rezultate . Bune . In primul rand este necesar sa va rugati pentru ei (si pentru oricine) sa-i exorcizeze Dumnezeu si apoi sa le dea Duhul Sfant . Dupa aceasta „operatiune”, o sa fie posibil pentru ei sa „intruneasca cerintele necesare”. Altfel, este aproape imposibil (pentru ei) sa le intruneasca pe toate . ( … ) . Orice situatie trebuie vazuta in ansamblu, daca vrem sa o analizam (cat de cat) corect . Este greu sa vedem adevarul . Pentru unii este greu sa creada ca exista si ceva care nu se poate vedea . Undele radio nu le vedem , nici alte raze sau radiatii . Energia electrica din cabluri nu o vedem. Dar cine atinge firele care nu sunt izolate si au curent in ele, se convinge pe propria piele ca exista ceva nevazut . Adica simte „efectele” produse de o „cauza” . Chiar daca aceasta cauza este invizibila, efectele pe care le produce pot sa fie simtite, sau pot fi vizibile , sau neplacute , sau… mai rau . Asa ca… aviz necrediciosilor . * Pentru credinciosi exista alta problema… Ei sunt atat de pre(a)ocupati sa se certe intre ei pentru anumite diferente si interpretari care au dus la formarea mai multor secte, incat nu mai observa ~esentialul~ . Adica ceea ce au toti in comun, acelasi dusman, adevaratul dusman al tuturor oamenilor , credinciosi sau necredinciosi . Chiar in biblie scrie ca: – “trebuie sa luptam impotriva duhurilor rele, nu impotriva oamenilor” ( Efeseni 6 : 12 )” . Si aceasta: – “credinta fara actiune este moarta”, adica este egala cu zero (sau ca o frectie facuta unui picior de lemn) . Degeaba „crezi”, daca nu „actionezi”. Chiar biblia confirma anumite chestii . Este scris ca: 1) „boss-ul” (stapanitorul) acestei lumi este diavolul . 2) al vostru tata este… diavolul. (deci rugaciunea „`tata` nostru” …??? Asta era valabila pentru apostoli , plus pentru cei care au primit Duhul Sfant . Este valabila doar pentru cei care au primit Duhul Sfant de la Dumnezeu.) . 3) trebuie sa luptam contra unor duhuri rele , nu contra materiei (a oamenilor). Deci fratilor… „trebuie sa” = „este nevoie sa” = „este necesar sa” = „avem de” = „este datoria noastra sa” . Atata doar ca nimeni nu o face . De doua mii de ani incoace . Cum sa „luptam”…? Simplu . Cere ajutor de la Dumnezeu , cere dreptatea Lui pentru tine si pentru altii, cere sa ia masuri contra duhurilor rele care te ataca si care distrug lumea . / DUMNEZEU exista , dar EL este altul, diferit de zei. EL intervine (ajuta) DOAR la cerere, DOAR daca ne rugam . / DUMNEZEULE ADEVARAT care esti, te rog sa ai mila de noi, si pe Satan sa-l traznesti. Si pe toti diavolii lui. Si pe toate duhurile rele, spiritele rele si pe toti demonii, de orice fel ar fi ei . Daca intradevar ne iubesti, pe toti acestia-i traznesti, distrugi, dezintegrezi si pe noi ne eliberezi. Si cureti toata lumea de toata rautatea, dupa mare mila TA . Acum . Amin!

 2. Vreti sa stiti de ce se intampla atatea… porcarii in toata lumea…? Uite de-aia! Pentru ca . Si fiindca . Din cauza ca . Exista o cauza . Fratilor , RUGATI-VA NEINCETAT . Dar rugati-va pentru ceea ce este important , ESENTIAL . / “Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase . El le-a zis: “Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea, și de oameni nu se rușina. În cetatea aceea era și o văduvă care venea des la el și-i zicea: „Fă-mi dreptate în cearta cu pârâșul meu.” Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar, în urmă, și-a zis: „Măcar că de Dumnezeu nu mă tem, și de oameni nu mă rușinez, totuși, pentru că văduva aceasta mă tot necăjește, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul .” . Isus a adăugat: „Auziți ce zice judecătorul nedrept? Și Dumnezeu nu va face dreptate celor care strigă zi și noapte către El , măcar că zăbovește față de ei…? Vă spun că le va face dreptate în curând !” (Luca 18:1-8) . / DUMNEZEU sa ne dea adevarul si dreptatea, impreuna cu Duhul Sfant care sa ne lumineze si sa ne dea intelepciune si sa ne calauzeasca . * Cititi Efeseni 6:12 * si rugati-va fratilor . Cine este „pârâșul” nostru… ? Cine este adevaratul si singurul DUSMAN al nostru , al tuturor…?!??? .~ Cine este „CAUZA” tuturor necazurilor , relelor si rautatilor…?!??? . ~ TREZITI-VA fratilor !!! ~ Rugati-va lui DUMNEZEU sa elimine „aceasta cauza” . Atunci toate „efectele” produse de ea, vor fi eliminate . DUMNEZEU vrea sa ne ajute si ne ajuta , dar EL NU ACTIONEAZA DACA NOI NU NE RUGAM . Trebuie sa actionam noi mai intai , adica sa ne rugam . Cu credinta ! Dumnezeu te ajuta daca vrei sa faci lucruri bune , pentru binele tau si pentru binele altora . Vreti o lume mai buna… ? Rugati-va lui DUMNEZEU sa il distruga pe adevaratul nostru dusman. Prin aceasta se rezolva TOATE problemele si dispar toate necazurile pe care ni le produc satan impreuna cu demonii . DUMNEZEU sa ne ajute ! * Cititi aici daca vreti sa va „inspirati”, sau sa aflati mai multe despre aceasta „problema”: ro.radiovaticana.va/news/2014/10/30/%C3%AEmbr%C4%83ca%C8%9Bi_cu_armura_lui_dumnezeu_%C3%AEn_lupta_cu_diavolul:_papa_francisc/rom-833786 (sau aici: ro.radiovaticana.va/print_page.asp?c=833786 este acelasi articol ) . Ce am scris aici nu gasiti acolo . Si ce gasiti acolo nu am scris aici. /// Domnu prefericitu patriarh Daniel , te rog sa actionezi impotriva lu” ala (prea)”necuratu”. Asa sa iti ajute Dumnezeu Adevaratu ! /// Daca cineva are posibilitatea sa-i transmita aceste mesaje domnului patriarh Daniel , va rog sa i le transmiteti . Multumesc anticipat . Dumnezeu sa va dea intelepciune si toate cele bune !

 3. ( completare , explicatii ) ( al treilea mesaj )

  Am scris prea scurt si la obiect ( si poate ca prea „sec” ) , dar oricine poate sa dezvolte ideile principale , mai mult sau mai putin , fiecare dupa cunostintele pe care le are si dupa cat de mult se implica pentru a se informa si a gasi explicatiile necesare . Eu am scris doar esentialul , pe scurt si este posibil ca cineva sa ma inteleaga gresit , sau chiar mai mult – sa ma judece gresit sau chiar sa ma acuze de… nu stiu ce . Asa ca incerc sa explic putin .

  – DUMNEZEULE ADEVARAT care esti = pentru ca Dumnezeu a zis „Eu sunt”.

  – In loc de formularea „Tatal nostru” , care este valabila numai pentru cei care au primit Duhul Sfant (vedeti la Galateni capitolul 5 care este roada Duhului Sfant) , este indicat si corect sa spunem „Dumnezeule Adevarat” , pentru ca aceasta formulare este valabila pentru toata lumea , adica si pentru cei care nu au primit Duhul Sfant si care inca se se afla in situatia aceea ca „tatal lor” este altcineva , adica „stapanitorul lumii acesteia” . Logic , nu-i asa… ?
  ( Domnul Isus le-a sus numai apostolilor sai sa se roage „Tatal nostru” . El nu le-a spus tuturor oamenilor din multime sa se roage in acest fel.)

  – In loc de „si nu ne duce pe noi in ispita” , corect si normal este sa zicem „Fereste-ne pe noi de orice ispita” , sau ispitire . A dusmanului nostru , a celui rau . Pentru ca Dumnezeu nu ne ispiteste , Dumnezeu nu ne duce in ispita . Corect… ?

  – Despre „Efeseni 6 : 12” . Acolo, traducatorul a scris asa cum a scris , cu acele cuvinte . Sper ca ati inteles corect , din ce am scris in text . Dar totusi , incerc sa mai explic . In textul scris (tradus) in biblie , cuvintele „ci impotriva” exprima ca: „ci avem de luptat impotriva” . Aceasta se intelege foarte clar din context . Dar traducatorul a scris pe scurt , nu a scris foarte explicit . Probabil ca a crezut ca este clar si toata lumea o sa inteleaga corect ceea ce a dorit el sa exprime acolo. ( Atentie ca biblia a fost scrisa si rescrisa si tradusa , etc. Fiecare a folosit limbajul lui . Asa ca… nu mai zic . Asta e . )

  – Vreau sa va mai aduc la cunostinta ceva acum . Aceasta se nimereste bine in contextul ca domnul patriarh Daniel face vizite la Timisoara si la Deva . Cu precizarea ca „Nu judec pe nimeni , in nici un fel , nici aici (acum) si nici in celelalte mesaje si texte pe care le-am scris sau o sa le scriu.”
  – Este vorba despre un obicei care se practica in bisericile ortodoxe din acea zona , la slujba sfantului Maslu . Acolo , pe langa sticlele cu ulei pe care le duc sa fie sfintite , oamenii mai duc si pungi cu faina , pentru ca sa fie sfintita si faina din acele pungi . ( … ??? ) . „V-ati prins… ?” Adica… , ati inteles care este „problema” acolo ? Pentru ca este o problema . Problema este ca… Ce se intampla cu acea faina dupa ce a fost sfintita . Ati inteles acum… ?
  De fapt , adevarata problema este aceasta… Ce se intampla cu Duhul Sfant din faina aceea ( si ce se intampla cu Duhul Sfant din uleiul sfintit ).
  Cum este „tratat” Duhul Sfant din faina sfintita? Si din uleiul sfintit . Pai… este „tratat”, adica prelucrat in bucatarie… !!!???!!!
  Adica este copt , fiert sau… prajit . Cu alte cuvinte , bucataresele devin „distrugatoare ale Duhului Sfant”. Vi se pare corecta aceasta… practica…?
  Bine… , inteleg… , oamenii nu stiu… , nu gandesc… , habar nu au ce fac de fapt… . Asa au „mostenit” obiceiul acesta si… asta e… Ei continua sa faca greselile pe care le-au preluat de la cei dinaintea lor , care si ei la randul lor le-au preluat de la altii , etc .
  Dar la un moment dat , cineva trebuie sa le explice , sa le arate greseala (sau greselile) si sa inceteze sa mai faca ceea ce este gresit .
  Deci… , in loc de faina este corect sa duca paine . Si sa stie ca uleiul sfintit NU trebuie sa fie pus la fiert .

  – Cam atat , deocamdata . Ar mai fi multe de spus si de explicat , mai multe subiecte . Despre Dumnezeu , care este unul singur , este acelasi pentru toti , indiferent de biserica ( sau secta ) din care face parte fiecare . Dumnezeu este iubire . EL nu impinge oamenii sa faca razboaie . Nici nu-i transforma in teroristi . Terorismul este un „efect”, produs de o „cauza”. Aceeasi „cauza” care dezbina oamenii si provoaca dureri si suferinte diverse . Musulmanii , bietii de ei , sunt doar niste victime… Ei au impresia , de fapt traiesc cu convingerea ca se inchina Adevaratului Dumnezeu . Numai ca… , dupa cum este realitatea si dupa cum se comporta ei , este clar ca ei sunt amagiti . Allah-ul lor nu este Dumnezeu . Acel Allah este de fapt Moloch (Moloh) , un demon rau (si-al dracu”).
  Acum , cineva ar putea sa… „protesteze” ca… si crestinii au „produs” 2 razboaie mondiale in care (atentie) s-au omorat chiar ei intre ei . Si ar putea sa intrebe ca… „Ce facea Dumnezeu in timpul acela…?” . Pai… , cred ca Dumnezeu „se zgaria pe ochi” (ca sa ma exprim asa) bietul de el , cand vedea cat de „cretini” pot sa fie aceia care isi ziceau crestini pe vremea aceea , dar mergeau la razboi si se omorau intre ei . Dumnezeu NU i-a trimis la razboi .
  In loc sa participe la razboaie , oamenii „aveau de facut” (a se citi „trebuia sa faca”. Aceasta apropo` de Efeseni 6:12 si traducerea din biblie) un lucru simplu . Sa se roage lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu sa-i exorcizeze pe Hitler si pe ceilalti conducatori si pe urma sa le dea Duhul Sfant . Pentru ca este clar „cine” se folosea de acei conducatori si cine-i „conducea” sa produca suferinta . Aceasta metoda este valabila si astazi si oricand a fost si va fi valabila . Atata doar ca… trebuie sa fie folosita rugaciunea, daca dorim ca Dumnezeu sa intervina . Pentru ca Dumnezeu ne-a dat „liberul arbitru” , optiunea de a alege . Deci putem alege sa induram , sa suferim . Sau putem alege sa ne rugam lui Dumnezeu , pentru ca El sa intervina si sa ne ajute .
  Lumea , asa cum este acun , este produsul celor care au trait inaintea noastra si al nostru . Daca doriti o lume mai buna pt voi si pt urmasii vostrii , atunci rugati-va pt o lume mai buna . Este bine daca invatam din greselile noastre si din greselile altora si este si mai bine daca nu le mai repetam .
  Dumnezeu sa ne ajute !

 4. Cititi aici, daca vreti sa va ingroziti. Atentie – imagini socante. Nerecomandat minorilor, doamnelor si domnisoarelor si celor care nu doresc sa vada o fotografie cu oameni morti. Atentionare – cei care sufera cu inima sa nu acceseze acest articol. Nu vreau sa va am pe constiinta pe careva. Sunt si fotografii cu peisajul distrus. Atunci s-a rupt digul de la iazul de decantare a sterilului cu cianuri si namolul care s-a revarsat a facut prapad. A distrus 4 blocuri si mai multe case si gospodarii intregi, a omorat aproape 200 de oameni, iar altii au fost raniti. Si acum, cand s-au implinit 43 de ani de la acel dezastru, tocmai ce s-au inceput lucrarile la o noua exploatare aurifera in zona. Si este bazata pe cianuri. Se zice ca istoria se repeta. Sper sa nu fie asa.
  hunedoaralibera.ro/au-trecut-43-de-ani-de-la-tragedia-de-la-certej-cati-hunedoreni-si-au-pierdut-viata-acea-crunta-zi (Este de groaza. A fost un minipotop. Sau un potop local.) Daca domnul patriarh Daniel merge la Deva , poate ca ar putea sa mearga si pana la locul acestei tragedii si sa faca o slujba ( pentru sufletele acelor victime si pentru purificarea zonei ) , daca oricum o sa se afle in apropierea acelei zone. Doamne ajuta!