Patriarhia Romana a decis: nu se vor face slujbe de inviere in toate bisericile din tara. Reguli noi inaintea sarbatorilor pascale

Sarbatorile de Paste aduc cu ele si traditionalele denii, insa aceste slujbe nu vor avea loc in toate biseiricile din tara. Regulile au fost stabilite de Patriarhie, dupa controalele facute de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta.

Au mai ramas doar doua saptamani pana la Paste, asa ca inspectorii ISU au inceput sa verifice daca bisericile au stingatoare, iesiri de urgenta marcate sau planuri in caz de incendiu.
In plus, preotii au primit instructiuni speciale ca sa stie cum sa procedeze daca apare focul. De altfel, Patriarhia a emis vineri un set de reguli pentru toate bisericile. Este de preferat ca slujba de Inviere sa se desfasoare in afara lacasurilor de lemn, iar slujbele in cele acoperite de schele, vor fi complet interzise.
Din biserici nu trebuie sa lipseasca nici stingatoarele si nici planul de evacuare. De asemenea, preotii au fost instruiti cum sa actioneze in caz de dezastru.
Preotii ii roaga pe credinciosi ca in caz de incendiu sa pastreze randuiala din biserica, astfel incat doar barbatii sa iasa prin altar, iar femeile sa foloseasca usa principal.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.