Pasagerii care fac scandal in avion vor fi trecuti pe lista neagra. Campania in care e inscris si Aeroportul Timisoara

La fiecare 3 ore, un pasager turbulent pune in pericol siguranta unui zbor din Uniunea Europeana. Statistica arata ca in 2018 numarul incidentelor provocate de pasageri a crescut cu 34%, astfel ca Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei a declansat o campanie fara precedent, ce cuprinde si Timisoara, prin care anunta ca pasagerii ca vor fi aspru pedepsiti atunci cand sunt vinovati de asemenea fapte.

Cazurile in care pasageri romani provoaca incidente in timpul zborurilor sunt tot mai dese.

Potrivit Agentiei Europene de Siguranta a Aviatiei, 1.000 de curse pe an au probleme din cauza pasagerilor aflati sub influenta bauturilor alcoolice. 72% din incidente se termina cu agresiuni fizice. Odata pe luna, un avion aterizeaza din cauza celor care isi aprind tigari la bord, desi acest lucru este interzis.

In astfel de situatii, se aplica prevederile Conventiei de la Tokyo, prin care pilotul comandant poate interzice accesul pasagerilor turbulenti la bord. Poate dispune debarcarea bagajelor si a calatorilor inainte de decolare sau chiar aterizarea de urgenta.

Astfel de aterizari de urgenta pot fi si pe Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara, din cauza pasagerilor mai putin disciplinati.

Unele companii aeriene pot avea si catuse speciale, din plastic, pentru a imobiliza pasagerul care face scandal la bord.

Pasagerul turbulent va fi direct responsabil de schimbarea programului companiei aeriene. Adica, va plati pentru toate daunele provocate. In plus, i se va anula biletul, iar la debarcare va fi intampinat de catre politisti, care il vor sanctiona contraventional sau chiar ii vor intocmi dosar penal.

Companiile au dreptul sa-i treaca pe lista neagra pe cei care au creat probleme in mod repetat. Acesti pasageri nu vor mai putea cumpara bilete sau li se va refuza imbarcarea.

Pentru ca aceste reguli sa ajunga la toti pasagerii, Agentia Europeana a declansat o campanie de informare. In Romania, campania este sustinuta de Tarom, Blue Air si Wizz Air.

Operatorul national informeaza ca au existat pasageri agresivi, dar echipajele de insotitori au fost pregatiti sa actioneze.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. La politizarea romaneasca nu e exclus sa aflam ca nu mai putem circula cu avionul alaturi de alesii neamului care nu suporta opinii critice, pentru ca facem scandal. Respirand.

  2. In sfarsit! Ne straduim din greu si cheltuim bani pentru ca toti nesimtitii sa-si poata face de cap, caci ei „au drepturi”. Noi nu. Bravo, UE!