Pas inainte pentru noul drum de descarcare de pe Autostrada A1 spre Timisoara. S-a lansat licitatia pentru executie

TIMISOARA. Proiectul noului drum care va lega Autostrada Vestului de Timisoara a ajuns intr-o noua etapa.

CITESTE SI: Se lucreaza la foc continuu si in al doilea laborator de testare pentru coronavirus, la Timisoara. Mobilizare pentru alocarea de fonduri necesare 

Dupa ce in toamna anului trecut au fost finalizate studiile, acum obiectivul a fost scos la licitatie pentru proiectare si executie.

„A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului de 10 kilometri, care va include două benzi pe sens, două poduri, patru pasaje, două pasaje inferioare și trei noduri rutiere”, a anuntat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Ofertele se pot depune pana la inceputul lunii iunie, iar valoarea proiectului se ridica la peste 250.000 de lei. Termenul de executie, de la inceperea lucrarilor, este de 18 luni, iar investitia va fi realizata de CNAIR, cea mai mare parte a banilor venind din fonduri europene.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.