Noutati :

Pas important pentru realizarea noului stadion de la Timisoara. Anuntul CNI

21 ianuarie, 2020 - 04:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A fost finalizata evaluarea ofertelor firmelor care si-au aratat interesul sa intocmeasca studiilor de prefezabilitate si fezabilitate pentru noul stadion ce urmeaza sa fie construit la Timisoara de catre Compania Nationala de Investitii.

CITESTE SI: Un nou santier in Timisoara. Ar putea porni, in sfarsit, lucrarile la Bulevardul Sudului. Va fi largit la 4 benzi, se vor amenaja trotuare si piste de biciclete

CNI a stabilit un castigator, iar acesta a fost anuntat de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook, unde a tinut sa precizeze ca el inca din 2012 s-a preocupat de acest subiect.

„In preocuparea noastra tenace, incepand din 2012, pt obiectivul Nou Stadion de 30.000 de locuri la Timisoara, am aflat ca s-a dat ordin de incepere a lucrarilor, cu data de 27.01.2020, pt elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate si a Altor studii de specialitate, de catre CNI, catre castigatorul licitatiei organizate pe tema de catre CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL si SC Constructii Erbașu SA. Termenul de elaborare si predare a documentației la CNI este de 135 de zile, de la data de 27.01.2020. Succes CNI, deopotriva in proiectul “Stadion” si in proiectul “Polivalenta”, din portofoliul Timisoarei! Din partea noastra, inca o data o spun: aveti tot suportul!”, a scris pe pagina sa de socializare primarul Nicolae Robu.

Cu toate acestea, presedintele Consiliului Judetean, Calin Dobra, spunea inca de la sfarsitul anului trecut ca va mai dura destul de mult pana la inceperea efectiva a lucrarilor. Asta pentru ca fiecare dintre studiile pe care asocierea de firme le va face trebuie, in primul rand, sa fie aprobate prin hotarare de guvern.

„Acesti indicatori se trimit la Guvern care trebuie sa dea o hotarare cu aprobarea acelor indicatori tehnico economici si o alta hotarare cu aprobarea demolarii. Minim doua hotarari trebuie date pana cand ajungem efectiv la momentul demolarii. In momentul in care se va aproba Hotararea de Guvern cu demolarea, noi putem demara procedurile. Pana in vara se poate, da, daca se realizeaza studiul de fezabilitate. Fara acest studiu de fezabilitate nu se poate incepe demolarea”, spunea pentru opiniatimisoarei.ro Calin Dobra, presedintele CJT, la finalul anului 2019.

In plus, cel mai devreme, demolarea actualului stadion va incepe in vara acestui an.

Noul stadion va avea 30.000 de locuri. Complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat national, de Champions League, de Campionat European si de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va indeplini standardele pentru desfasurarea competitiilor la nivelul SuperLigii Nationale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby si a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla in imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerintelor minime de distanta impuse de regulamentele competitiilor de fotbal si de rugby.

Arena va fi construita prin Compania Nationala de Investitii, beneficiar fiind Consiliul Judetean.

Actualul Stadion ”Dan Paltinisanu”, construit in perioada anilor 1960, se afla intr-o stare avansata de degradare si nu mai prezinta siguranta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...