Particule din plastic, prezente unde nu te astepti. Cat de grav ne este afectata sanatatea

Bucati microscopice de plastic sunt prezente in mediul inconjurator chiar si in zone considerate departe de poluarea obisnuita a marilor orase sau a locurilor intens vizitate de turisti.

Oriunde si pretutindeni” se intituleaza un studiu conform caruia vantul poarta particule din plastic din varful unor munti considerati inaccesibil si pana in largul oceanelor.

Locuri socotite sigure apar acum pe harta poluarii cu plastic. Asa ajung oamenii, fara sa stie, sa consume alimente sau apa care contin mici particule din plastic, cu efect potential periculos asupra sanatatii.

Orice obiect din plastic aruncat la intamplare ajunge sa se descompuna necontrolat in mediu. O prima solutie o constituie colectarea selectiva a plasticului. Acesta trebuie depus, in zonele in care opereaza RETIM Ecologic Service, in pubela galbena sau in sacul galben.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Geta Bioenergeta spune:

    Scuza-ma draguta, dar nu ai dat un raspuns la intrebarea retorica din titlu. Inteleg ca uneori nu sunt subiecte pe marginea carora sa mai incropiti cate un articol, dar totusi, daca tot te incumeti sa dezvolti un subiect fa-o macar la nivel de liceu nu de scoala primara. Numai SUCCESURI iti doresc!