Particula lui Dumnezeu, urmata de descoperirea mai multor dimensiuni?

Timp de cativa ani, la Geneva a fost construit Marele Accelerator de Particule (Large Hadron Collider). Acum, se asteapta de la el rezultate cu adevarat revolutionare pentru stiinta.

Se credea ca acestea vor fi obtinute in cativa ani, insa ele au aparut deja.

Luni, 15 noiembrie, au fost anuntate rezultate spectaculoase obtinute prin experimentele derulate la CERN, Geneva, acolo unde se afla Acceleratorul. Informatiile sunt oferite de revista Popular Science.

In cadrul experimentului denumit ATLAS s-au facut pasi foarte importanti in descoperirea „Particulei lui Dumnezeu”, denumita si Bozonul Higgs. Confirmarea existentei acestei particule misterioase este asteptata pentru anul 2011.

Pana la finalul anului viitor este posibil sa fie descoperita chiar existenta mai multor dimensiuni. ATLAS este unul dintre experimentele principale desfasurate de LHC (Large Hadron Collider – Marele Accelerator de Particule) la Geneva.

Ritmul rapid al descoperirilor stiintifice i-a surprins chiar si pe cercetatorii implicati in proiect. „Vom face publice alte rezultate in cadrul unor conferinte care vor avea loc in iarna”, a declarat purtatorul de cuvant al experimentului ATLAS, Fabiola Gianotti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete