Noutati :

Participare record, la Timisoara, la Congresul European de Anestezie Terapie Intensiva

8 noiembrie, 2013 - 02:52 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Timp de doua zile Timisoara gazduieste editia de toamna a Congresului de Terapie Anestezie Intensiva, o manifestare in cadrul careia sunt prezentate cele mai noi tehnologii si aparate de ultima generatie folosite in clinicile ATI din intreaga Europa.


Timisoara a fost aleasa prin competitie ca organizatoare a acestei manifestari internationale de prestigiu, devenind astfel, in aceasta toamna, capitala europeana a Anesteziei si Terapiei Intensive. La manifestare participa peste 1000 de persoane, fiind stabilit astfel un adevarat record.

Este editia record dintre toate editiile de toamna ale congresului. Practic, am depasit dublul numarului de participanti ale celei mai mari editii de pana acum. Ma bucur foarte mult pentru tot acest succes al Romaniei. Avem peste 1000 de participanti care au venit la Congresul de Toamna si la manifestarea noastra traditionala , Cursul National de Ghiduri si Protocoale in Anestezie, Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta, ajunsa la cea de-a XI-a editie”, a spus profesorul timisorean Dorel Sandesc, presedintele Societatii Romane de ATI.

Faptul ca Anestezia Terapia Intensiva este cea mai tehnologizata specializare medicala a atras reprezentantii multor firme de aparatura medicala, care participa la expozitia conexa Congresului cu aparatura de ultima ora, de la aparate pentru respiratia artificiala, la cele care suplinesc functiile rinichilor sau ale ficatului, monitoare care supravegheaza functiile vitale si aparate care injecteaza automat medicamente. Medicii de la ATI au de-a face cu cele mai grave cazuri, cele in care pacientii se afla la limita dintre viata si moarte, asa incat posibilitatea utilizarii unor astfel de tehnologii si aparate moderne este vitala pentru activitatea lor.

“Companiile producatoare au o ocazie excelenta de a promova produsele in prezenta unor medici specialisti din tara si din strainatate. Prin faptul ca am demarat Programul National de Finantare a Sectiilor ATI avem ocazia sa utilizam aceste tehnologii si, dintr-o data devenim, noi ca specialitate si participantii la congresele noastre, o tinta si mai interesanta . Nu numai ca sunt prezentate aceste aparate si tehnologii, dar au chiar sansa ca noi sa le putem folosi”,  a adaugat prof. dr. Dorel Sandesc.

Partea teoretica a Congresului de Antestezie Terapie Intensiva, cea rezervata prelegerilor, se bucura de participarea unor specialisti renumiti din intreaga Europa, alaturi de reprezentantii scolii romanesti de ATI.

O prezenta speciala la acest Congres o reprezinta faimosul caricaturist Stefan Popa Popa’s care realizeaza, gratuit, portretele participantilor care vor sa ramana cu o amintire deosebita si valoroasa de la intalnire.

Congresul se va incheia sambata cu o seara romaneasca, in cadrul careia sateni din Muntii Orastiei, din satele din preajma asezarilor dacice, vor oferi traditii adevarate, vechi, pastrate intacte in acea zona sacra: cantece, dansuri, jocuri, prin care vor arata frumusetea incomparabila a traditiilor  romanesti. Doctorii se vor imbraca si ei in costume populare oferite de organizatori.

Organizatorii evenimentelor stiintifice  sunt Societatea Europeana de Anesteziologie, Societatea Romana de ATI , UMF „V. Babes” Timisoara si Asociatia pentru ATI „A. Mogoseanu” Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asta este! Specialisti renumiti la categoria prelegerilor! Nu o mai dati atita cu salvarea de vieti, cind scopul este donarea organelor! Ce aparate moderne? Acestea se gasesc peste tot in Europa, si ar trebui sa se gaseasca in toate spitalele din Romania, daca nu s-ar fura asa de mult. Citi bolnavi s-au trimis acasa, fara a incerca sa se faca totul pentru salvarea lor? S-a trezit interesul europenilor pentru ATI Timisoara? Sau pentru dl. Sandesc? M-as mira!