Noutati :

Participantii la Turul Podurilor pe Bicicleta vor face si turul artistic al Statiei de tratare Bega. Ce vor putea admira?

18 august, 2016 - 12:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Statia de tratare Bega, din Timisoara, isi deschide portile duminica, 21 august a.c., exclusiv pentru participantii la Turul Podurilor pe Bicicleta, tur organizat in cadrul programului Timisoara Capitala Tineretului din Romania, de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, in parteneriat cu Verde pentru Biciclete si Asociatia Sinaptica.

Biciclistii vor lua startul duminica, la ora 10, de pe Platforma Timco, si vor trece linia de finis la Statia de tratare Bega, de pe str. Rudolf Walter, nr. 1. Acestia sunt asteptati, la sosire, cu apa rece si cu un „tur artistic”, in care vor vedea ineditele lucrari de arta realizate de catre artisti internationali pe cateva dintre cladirile statiei, in cadrul festivalului Fisart 2016.

Parteneriatul dintre doua „lumi”, Aquatim si Fisart, este o premiera pentru companiile de apa din Romania. Lucrarile murale si instalatiile realizate au transformat cladirile vechi si zonele nefunctionale ale statiei intr-o adevarata galerie de arta, acum accesibila, pentru prima data, publicului larg. Vizitatorii vor fi insotiti in timpul turului artistic de catre reprezentantii Aquatim si organizatorii Fisart, vor avea ocazia sa afle detalii despre lucrari si artisti, dar si sa faca fotografii.

Statia de tratare Bega asigura doua treimi din necesarul de apa al orasului si functioneaza cu tehnologii moderne. Apa tratata in aceasta uzina provine din raul Bega. Peste 80% din procesele din cadrul statiei de tratare sunt controlate automat, pe calculator. Apa furnizata la robinetele timisorenilor este sigura, fiind monitorizata continuu. in fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, inainte de pomparea in retea, iar saptamanal, se preleveaza si setesteaza apa din cateva puncte cheie ale retelei publice.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Întâlnirea va avea loc la ora 9, iar plecarea la ora 10, nu la 11 ?
    Mulțumim!