Noutati :

Partenerii germani recomanda Universitatea Politehnica Timisoara

14 iulie, 2015 - 01:40 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Universitatea Politehnica a inceput inscrierile pentru cele zece facultati.Pentru anul universitar 2015 – 2016, Universitatea Politehnica scoate la concurs 2.880 de locuri bugetate pentru viitorii studenti. Inscrierile au inceput in 13.07.2015 si se vor desfasura pe tot parcursul acestei saptamani, iar concursul de admitere va avea loc in 21.07.2015.
admitere politehnica 2014 (29)
Parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor cu cele mai importante companii din lume au venit, in special, in beneficiul studentilor intrucat firmele au investit si prin intermediul universitatii in viitorii lor angajati.

”Universitatea Politehnica din Timisoara este un partener strategic pentru Continental. Peste 60% din colegii angajati in ultimul an in centrul de cercetare si dezvoltare, sunt absolventi ai acestei institutii, in marea lor majoritate provenind din AC (35%), ETC (33%), Mecanica (19%), ET (10%) si MPT (3%). Colaborarea cu UPT inseamna pentru studentii talentati, burse, lucrari de diploma, practica de vara, cursuri optionale, revizuirea curriculei, programe de master si proiecte de cercetare. Anual circa 500 de posturi vacante sunt destinate studentilor si absolventilor UPT.”, a declarat Directorul General al Continental Automotive Romania.

„Tinand cont ca Timisoara este capitala industriei automotive din Romania, orice student care paseste in aceasta directie, porneste cu avantajul de a avea la dispozitie o multime de programe de colaborare intre UPT si HELLA Romania, programe care au fost dezvoltate pentru a identifica, dezvolta si sustine generatiile viitoare de tineri profesionisti”, a declarat Directorul General al Hella Electronics Romania, companie parte a Hella Group, Gelu Murariu.

Universitatea Politehnica Timisoara este recunoscuta pentru modul in care adapteaza curricula universitara la cererile de pe piata muncii.

„Felicit absolventii examenului de Bacalareat pentru rezultate si munca depusa si ii invit sa aleaga Universitatea Politehnica Timisoara (UPT). ii asigur ca universitatea noastra  investeste in permanenta, prin parteneriatele cu mediul economic si social, pentru a le da posibilitatea studentilor si absolventilor sa se integreze cat mai rapid. Numai anul trecut au fost incheiate contracte de cercetare si dezvoltare cu aproape 90 de companii din vestul tarii. Numarul acestora este in continua crestere iar viitorii nostri studenti isi vor putea dezvolta o cariera si prin intermediul acestora”, a declarat rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Viorel-Aurel Serban.

Calendarul admiterii este valabil pentru toate facultatile si poate fi gasit, alaturi de oferta de programe si specializari, pe pagina de internet a universitatii, www.upt.ro, la sectiunea Admitere Licenta 2015.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...