Noutati :

Parteneriate de afaceri intre agentii economici din Timis si Serbia, facilitate de CCIAT

3 octombrie, 2017 - 03:33 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Continua actiunile de sprijinire a oamenilor de afaceri din Timis. De data aceasta, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a facilitat o intalnire intre agentii economici din judet cu cei din Serbia.

Mai exact, CCIAT, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Provinciei Voivodina, a organizat un eveniment in care reprezentantii firmelor din Timis au putut sa stea fata in fata cu cei din Serbia. Iar scopul intalnirii a fost de a oferi o perspectiva clasa asupra dezvoltarii pietei, cu accent pe gasirea partenerilor de afaceri potriviti.

„Sunt foarte bucuros ca avem astazi ocazia sa avem prima intalnire intre firmele romanesti si cele sarbesti, este o urmare a acordului care a fost semnat in aprilie, intre Camera de Comert a Timisului si Camera de Comert a Voivodinei. Prezenta firmelor astazi nu este una foarte mare, sunt 15 firme din Serbia si 10 din Romania, dar avand in vedere ca suntem la inceputul unei colaborari consideram ca sunt pasi importanti in demersurile care le vom avea in continuare. Firmele din Serbia care vor fi prezente astazi, marea majoritate sunt active in domeniul metalurgiei, iar cele din Romania, in domeniul constructiilor, si este o oportunitate buna ca ei astazi sa se intalneasca in scopul unei viitoare colaborari”, spune Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timisoara.

Cele doua camere de comert si-au propus o colaborare de lunga durata intre cele doua regiuni, dar si cresterea numarului de firme romanesti si sarbesti care sa investeasca pe cele doua piete.

„Acest eveniment este o urmare a intalnirii pe care am avut-o cu Camera de Comert Voivodina, in primavara, si asa cum spuneam atunci la dupa fiecare intalnire rezulta o agenda de lucru. Iata un eveniment rezultat al acestei intalniri, un parteneriat in industria metalurgica, sunt firme care vin din Voivodina pentru a se intalni cu firme din judetul nostru. Noi am reusit sa punem firmele fata in fata, de aici nu mai este rolul nostru, daca se inteleg la pret-calitate, cu siguranta vor incheia si contracte. De asemenea este impreuna cu noi astazi, domnul consul al Serbiei in judetul Timis, am avut o discutie inaite de inceperea evenimentului si am perfectat o expozitie ce va avea loc la inceputul anului viitor la CRAFT, o expozitie destinata Serbiei”, spune Florica Chirita, directorul CCIAT.

Interesul comun exprimat este de a stabili colaborari de lunga durata cu parteneri din judetul Timis, in vederea distribuirii sau comercializarii produselor sarbesti pe piata din Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...