Parteneriat pentru promovarea energiei verzi in zona transfrontaliera Romania-Serbia, implementat de Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Dupa aproape un an de la deschiderea in luna octombrie 2015 a proiectului „Partnership for Promoting Green Energy in the Rural Area of the Romanian-Serbian Cross-border Region”- acronim GEROS, cod MIS ETC 1414, Universitatea Politehnica Timisoara, in calitate de partener leader, anunta cu satisfactie indeplinirea tuturor obiectivelor propuse prin proiect pentru promovarea energiei verzi in zona transfrontaliera rurala Romania-Serbia.

Bazandu-se pe experienta in domeniu, dar si pe un parteneriat solid, alaturi de Primaria Jitiste din Serbia si Fundatia „Ioan Slavici” din Timisoara, prin proiect s-au realizat activitati specifice cum ar fi: doua training-uri in cele doua tari partenere (44 de participanti), concurs tematic intre scoli din Romania si Serbia cu realizarea unor proiecte ale elevilor care vizeaza o viitoare „scoala verde” (16 proiecte din Romania si Serbia) si o caravana de promovare (prin care, pe durata a 3 zile, s-au parcurs peste 500 Km in zona transfrontaliera si s-au organizat demonstratii in locuri publice pentru aproape 300 de participanti). Totodata, prin proiect s-a creat o retea web si un centru demonstrativ integrat pentru promovarea energiei verzi.

In cadrul evenimentului de incheiere a proiectului, a avut loc prezentarea proiectului Partnership for promoting green energy in the rural area of the Romanian-Serbian cross-border region de catre managerul de proiect, vizitarea Centrului de Consultata si Demonstrare in Energie Verde, dar si dezbateri privind oportunitati si perspective ale energiei verzi in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana (85%) si cofinantat de Guvernul Romaniei (13%) si partenerii din proiect (2%), prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.