Noutati :

Parteneriat intre Capitalele Europene ale Culturii din 2021. Timisoara si Novi Sad, legate printr-un autobuz cultural

4 iunie, 2019 - 08:36 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
3

TIMISOARA. Reprezentantii oraselor Timisoara si Novi Sad, Capitalele Culturale Europene in 2021, au semnat un protocol de colaborare pentru a realiza evenimente comune pe viitor.

CITESTE SI: Apar pe nesimtite si opresc furturile si scandalurile in mijloacele de transport din Timisoara. Calatorii, incantati de politstii in civil 

Timisoara si Novi Sad sunt infratite din 2005, iar in dosarele de candidatura ale celor doua orase pentru a deveni Capitale Culturale Europene in 2021 au fost mentionate aceste colaborari intre Banat ul romanesc si Voivodina.

Pentru anii urmatori sunt in pregatire evenimente realizate in colaborare: Moving Firecplaces/Camine in Miscare – care va deschide o poarta intre romanii si sarbii aflati de o parte si de alta a granitei, sau proiectul Argonautii, un proiect in colaborare cu Novi Sad si cu orasul grecesc Eleusis (a treia Capitala Europeana a Culturii in 2021) care va aduce spectacole pe Dunare si Bega, atragand atentia asupra problemelor mediului inconjurator.

Un alt proiect important va fi autobuzul cultural prin care se vor facilita schimburi intre cele doua orase, astfel incat turistii sa poata vizita la sfarsit de saptamana si Novi Sad si Timisoara si sa participe la evenimentele culturale.

Timisoara si Novi Sad vor avea impreuna o oferta culturala complexa, se vor completa reciproc. Este extrem de important sa existe astfel de colaborari, atat intracomunitare, pe plan local, dar si internationale, cu institutii europene si cu alte orase partenere. Relatia cu Novi Sad e oarecum fireasca, datorita istoriei comune, a culturii comune, si ne bucuram sa fim impreuna in aceasta experienta, de a face din orasele noastre Capitale Europene ale Culturii si de a participa la transformarea lor pe termen lung, nu doar cultural, ci si social, economic, din punct de vedere al turismului. Acest parteneriat interconecteaza cele doua orase, facandu-le mai puternice”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociatei Timisoara 2021 Capitala Europana a Culturii.

Intre Timisoara si Novi Sad sunt doar 150 de km, astfel incat cei interesati se vor putea deplasa cu usurinta pentru a asista la evenimente, intre cele doua orase fiind doar doua ore distanta pe cale rutiera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dragi, timișoreni! Nu mai votați Roaba, Lae, Plete în vânt, Amnezicul, etc.

  2. dar nici cu ciuma rosie nu voi vota vreodata! o sa le dau o sansa la usr+plus, sa imi arate ca ar fi competenti

  3. dar nici cu ciuma rosie nu voi vota vreodata! Ca ne-am saturat de cum au cotropit ei tara asta! o sa le dau o sansa la usr+plus, sa imi arate ca ar fi competenti