Noutati :

Parteneriat de afaceri romano-portughez, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

31 octombrie, 2018 - 07:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intalnire de afaceri, miercuri, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. O delegatie din Portugalia a vizitat institutia si a purtat discutii cu oamenii de afaceri din judet, in incercarea de a dezvolta parteneriate de lunga durata, in domenii de interes pentru ambele parti.

”Este vorba despre un B2B meeting cu portughezii in Timisoara. Aceasta intalnire s-a nascut in urma misiunii economice organizate in aprile anul acesta de catre Camera de Comert din Timis si Asociatia Antreprenoriala Portugheza. La acel eveniment s-a semnat si un accord de colaborare intre aceste doua entitati”, a spus Stana Stoianov, reprezentantul CCIAT.

”Si Camera de Comert Italiana din Romania, unica delegatie straina, a fost invitata la Porto unde s-a semnat acest acord intre CCIAT si cea din Porto. Am avut onoarea sa participam si la deschiderea Consulatului Romaniei din Porto. Am fost primiti foarte bine la Porto, ne-a asteptat o delegatie de 30-35 de firme si de acolo a pornit practic colaborarea intre cele doua camere de comert”, spune Vicenzo Moderno, reprezentantul Camerei de Comert Italiene in Romania.

Delegatia de afaceri din Porto a fost compusa din reprezentanti a patru companii si trei asociatii centrate pe activitati in domeniul textilelor si domenii conexe.

„Este o misiune foarte importanta pentru noi. Desi acum este prezenta o delegatie nu foarte mare, aceasta este o intalnire care ne pregateste pentru cele viitoare, de anul viitor, care vor fi conduse de primarul din Porto. Aceasta este urmarea misiunii pe care delegatia din Timis a avut-o anul acesta, in aprilie, in Porto.

Scopul acestor intalniri este de a imbunatati relatiile dintre Porto si Romania. Exista un potential enorm de dezvoltare a relatiilor economice. Unele industrii sunt foarte importante pentru noi. Putem gasi aici oportunitati interesante de a avea cresteri semnificative in urmatorii ani. Suntem interesati de domenii precum textilele, constructiile, turismul, domeniul viti-vinicol. Romania ar putea fi o destinatie foarte importanta in domeniul turismului, in viitorul apropiat. Cred ca este un moment foarte potrivit sa fim aici si sa imbunatatim relatiile economice si nu numai dintre cele doua tari”, a spus Paolo Vas, consulul onorific al Romaniei la Porto.

Vizita la Timisoara a delegatiei din Porto vine ca urmare a misiunii economice organizata de CCIAT in Porto, in primavara acestui an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...