Noutati :

Parlamentul Uniunii Europene vrea sa impuna un venit minim in toate statele membre

15 noiembrie, 2011 - 06:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Parlamentarii UE vor sa combata saracia si sa impuna un venit minim in toate statele membre ale Uniunii Europene. Ei au cerut marti CE sa adopte reglementari care sa prevada stabilirea unui astfel de venit, pentru a contracara extinderea saraciei.

Rezolutia, care are caracter de recomandare, propune ca statele UE sa fixeze cote minime de venit bazate pe cel putin 60% din venitul mediu al fiecarei tari membre. Proiectul prevede si dezvoltarea serviciilor sociale in toata Europa.

„In 2010, numarul persoanelor afectate de saracie era de 116 milioane, adica peste 20% din cetatenii UE, iar 8% dintre europeni (42 de milioane de persoane) traiau in conditii extreme”, a declarat socialistul belgian Frédéric Daerden, autorul raportului adoptat de PE.

Potrivit eurodeputatului ecologist francez Karima Delli, instituirea unui venit minim este „un instrument indispensabil” pentru concretizarea obiectivului CE de scoatere a 20 de milioane de persoane din saracie pana in 2020.

„Saracia nu este o catastrofa naturala, nici un flagel biblic, ea este efectul politicilor economice si sociale proaste care distrug locurile de munca”, afirma socialistul spaniol Alejandro Cercas.

In Romania, aproximativ 221.000 de persoane beneficiaza de venitul minim garantat, potrivit cifrelor oferite in septembrie de ministrul Muncii Sulfina Barbu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...