Noutati :

Parlamentarii vor un nou cod rutier. Soferii isi pot pierde permisul pentru cel mai mic gest nervos

21 ianuarie, 2016 - 08:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

 

Codul Rutier in vigoare nu ii multumeste pe unii dintre alesii neamului, astfel ca 40 dintre ei pregatesc un nou proiect. Una dintre prevederi spune ca si utilizarea claxonului te poate lasa fara permis.

Parlamentarii le-au pus din nou gand rau soferilor. Un proiect de cod rutier initiat de 40 de senatori PSD si PNL contine anumite prevederi cel putin bizare: soferii care folosesc prea mult claxonul raman fara permis. Specialistii sunt insa sceptici ca masuri de acest gen vor domoli agresivitatea in trafic.

Un grup format din 40 de parlamentari PSD si PNL a initiat un proiect de lege care sa unifice intr-un corp comun toate reglementarile rutiere continute in acte normative diferite. in expunerea de motive, initiatorii au aratat ca actuala legislatie rutiera este cuprinsa in mai multe acte normative care au fost modificate succesiv, prin diverse ordine si hotarari. Potrivit parlamentarilor, aceste reglementari, unele dintre ele contradictorii, ar fi generat
disfunctionalitati si interpretari diferite. Pana aici, toate bune si frumoase. Insa printre prevederile proiectului de cod rutier se numara si unele care au starnit deja controverse.

Concret, soferii care claxoneaza excesiv in trafic sunt considerati agresivi si, in consecinta, vor ramane fara permis. Parlamentarii despica firul in patru, precizand si de la ce distanta ai voie sa folosesti claxonul, dar si cat timp ai voie sa apesi pe el. Asta pentru a nu stresa alti soferi.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Va rog sa sesizati corect: este vorba de soferii (obisnuiti) si nu de cei cu spatele asigurat, politicieni, …. (si alte animale, parafrazare dupa „Familia mea si alte animale” – Gerald Durrell ). Aceste minunate exemplare vor (avea” „drepturi in plus” (ca si pensiile speciale).
    Relativ la interzicerea „utilizarii claxonului” : probabil vine de la „Somnul (r)naţiunii naşte monştri” (citat din Goya, „fotbalist la F.C. Marmelada … scuze pentru ca mi-am permis paranteza), si nu este bine ca „o persoana influenta sa fie trezita in timp ce doarme in masina” si gandeste!