Noutati :

Parlamentarii se intrec in proiecte pentru elevi de gimnaziu si copii de gradinita. Cu ce propuneri vin alesii?

18 septembrie, 2016 - 11:48 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Parlamentarii incearca sa le ofere cat mai multe beneficii elevilor si prescolarilor si vor sa propuna noi modificari la Legea Educatiei. Alesii incearca sa le ofere copiilor mese gratis la cantinele scolare, pachete sociale pentru elevii cazuri sociale sau produse de igiena orala gratuite.

O propunere legislativa initiata de deputatul PNL Ovidiu Raetchi se refera la introducerea unor pachete alimentare sociale pentru elevii-cazuri sociale.

Incepand cu anul scolar 2016-2017, autoritatile administratiei publice locale pot acorda gratuit elevilor-cazuri sociale din clasele 0-VIII care frecventeaza invatamantul de stat pachete alimentare sociale in limita unei valori anuale de 1.200 de lei„, se arata in propunerea legislativa.

Se considera „elev-caz social”, persoana care nu a implinit varsta de 15 ani, provine dintr-o familie ale carei venituri per membru nu depasesc 600 de lei pe luna si urmeaza cursurile in cadrul unitatilor de invatamant de stat.

„Pachete alimentare sociale” sunt ajutoare alimentare care constau intr-un kilogram iaurt, 500 de grame cerele, un kilogram banane, una bucata conserva carne de pui, o bucata conserva carne de vita si care se acorda elevilor care provin dintr-o familie ale carei venituri per membru nu depasesc 600 de lei pe luna.

Pachetele alimentare sociale se acorda in cazul in care sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: cetatenie romana, domiciliul pe teritoriul Romaniei, veniturile lunare per membru de familie sa nu depaseasca 600 de lei, elevii sa nu inregistreze mai mult de 2 absente nemotivate pe luna, elevii sa obtina minim media 7 sau calificativul „bine”.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor. Senatul este camera decizionala.

Potrivit unei propuneri legislative initiate de 52 de senatori, elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic cu durata de minimun 3 ani ar putea beneficia de masa si cazare gratuita in cantinele si internatele scolare.

Acoperirea integrala a cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se asigura din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie, la propunerea Ministerului Educatiei„, se arata in proiectul de lege.

Initiativa legislativa a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor. Senatul este camera decizionala.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mai bine s-ar abtine , cati dintre ei au scoala ?