Noutati :

Udrea si Baconschi, in vizita in Banat, la proiectele finantate din fonduri UE

5 noiembrie, 2010 - 08:36 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ECONOMIC
0

Joi au fost sa vada lucrarile la autostrada Nadlac – Arad – Timisoara, iar astazi viziteaza Bastionul „Theresia”, Muzeul Banatului si alte proiecte care au castigat fonduri europene. Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, si ministrul de Externe, Teodor Baconschi, vor fi prezenti la Timisoara pentru a discuta despre  investitiile facute pe bani europeni. Cei doi demnitari vor ajunge la Consiliul Judetean in jurul orei 10, iar de la ora 11,15 se vor deplasa la Muzeul Banatului si la Bastionul „Theresia”.

In delegatie mai sunt zece parlamentari europeni, secretari de stat si autoritati locale.

Joi, delegatia a fost prezenta la situl de constructie al autostrazii (Coridorul Pan European 4), finantat prin Programul Operational Sectorial Transport 2007 – 2013, Banca Europeana pentru Investitii si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Vineri dimineata, la Consiliul Judetean are loc o masa rotunda cu universitatile din Regiunea Vest. In acest cadru se va prezenta proiectul Universitatii Politehnica – “Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile”, finantat prin Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013 si apoi proiectul “Practica ta pentru educatia viitorului” al Universitatii de Vest, finantat prin Fondul Social European – Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane.

„Restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului”, finantat prin POR 2007- 2013, cu peste 8 milioane de euro, va fi un alt proiect care se va detalia si vizita, la fel ca si Basionul „Theresia”. Din delegatie fac parte zece europarlamentari din Germania, Olanda, Finlanda si Franta.

Programul Elenei Udrea include si o sedinta politica, la PDL Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...