Noutati :

Parintii obligati sa nu trimita la scoala copiii care au febra, tuse, diaree sau dureri de cap ori de gat

13 septembrie, 2020 - 11:32 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Contractul pe care parintii il semneaza cu scolile la care isi trimit copiii a fost modificat, fiind introdusa o noua prevedere, adaptata vremurilor de pandemie.

CITESTE SI: 29 de scoli si gradinite din Timisoara incep cursurile cu toti elevii in clase, iar 96 in scenariul galben. Intr-una singura se vor tine orele doar online. Nicio festivitate de deschidere in curte 

Astfel, in cazul in care copilul are febra, tuse, dureri de cap si de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi sau rinoree, parintii sunt obligati sa il tina acasa. Noua prevedere se aplica nu doar elevilor care ar putea avea coronavirus, ci si celor care au alte boli cu potential infectios.

Iata ce obligatii au parintii, asa cum apar ele in noul format al contractului educational.

Parintele/tutorele/reprezentantul legal al copilului/elevului are urmatoarele obligatii:

a) asigura frecventa scolara a elevului in invatamantul obligatoriu si ia masuri pentru scolarizarea elevului, pana la finalizarea studiilor;
b) prezinta documentele medicale solicitate la inscrierea copilului/elevului in unitatea de invatamant, in vederea mentinerii unui climat sanatos la nivel de grupa/clasa pentru evitarea degradarii starii de sanatate a celorlalti copii/elevi din colectivitate/ unitatea de invatamant;
c) trimite copilul in colectivitate numai daca nu prezinta simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree, etc).
d) ia legatura cu educatoarea/invatatorul/institutorul/profesorul pentru invatamantul prescolar/ profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte, cel putin o data pe luna, pentru a cunoaste evolutia copilului/elevului;
e) raspunde material pentru distrugerile bunurilor din patrimoniul scolii, cauzate de elev;

f) respecta prevederile Regulamentului de organizare si functionare a unitatii de invatamant;
g) prezinta un comportament civilizat in raport cu intregul personal al unitatii de invatamant.

Aceasta ultima obligatie, cea de la litera g) a modelului de contract educational 2020 a fost si ea schimbata. In vechiul contract formularea era „nu agreseaza fizic, psihic, verbal personalul unitatii de invatamant”. Acum parintele are obligatia de a „prezenta un comportament civilizat in raport cu intregul personal al unitatii de invatamant.”, noteaza ziare.com.

AICI puteti consulta integral contractul educational.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce înseamnă etc.? Acolo unde e scris cu rosu! Daca are etc,. ma obilg sa nu-l trimit la scoala? Nici aici nu reusiti sa fiti c!ari? Eu cred ca etc. vrea sa va disculpe si sa acuze părinții de orice problema ar avea copilul. Părinții sunt medici sa stie tot ce poate sa nu fie in regula cu copilul? Ce înseamnă etc, nemernici patentati care sunteti? Cand cel mic e constipat ii dau 2-3 prune uscate si se mai scăpa saracutul fara sa vrea dupa aia. Daca o face la scoala o sa ma luați la întrebări de l-am adus la scoala cu diaree? Ii facem rapid test? Ba nebunilor chiar ati luat-o razna? In ce lume traim? Oricum pe oameni i-ati speriat deja rau de tot. Faceri un test intr-un magazin, eu am facut-o. Daca vedeți vreun raft si e aglomerat nu așteptați, trageti o tuse sănătoasă (chiar in spatele măști) si se face liber in 3 secunde. Nu e de ras, e de plâns. Virusul exista, se moare si de el si ( mult mai mult) de alte boli care acum nu mai au nici o importantă, dar nu e Ebola sau Hanta daca ati auzit de ele, e o gripa mai perversa. Oricum gripa e perversa, Sper ca stiti ca puteți sa va vaccinăti anul asta impotriva unei gripe, ca oricum anul viitor apare o alta tulpina si protectie aproape zero, o iei de la început.. Succes la vaccinarile antiCovid 19, daca nu aveti probleme de la vaccin o sa apară Covid 20,21, etc si tot acolo ajungeti. Cu gripa esti întotdeauna cu un pas in urma. Gripa trece, frica rămâne si o sa ne facă sa devenim doar niste oi. Oare cine e ciobanul? Cainii deja am început sa intelegem cine sunt!