Noutati :

Parintii care aduna bani „de protocol” pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2012 vor fi dati pe mana politiei!

24 aprilie, 2012 - 01:17 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Toleranta zero! Cei care aduna bani pentru profesorii care fac parte din comisiile de examinare si de evaluare la examenele nationale din aceasta vara vor ajunge pe mana politiei, ameninta Inspectoratul Scolar Timis!

Vrem un examen de bacalaureat 2012 cel putin la fel de corect precum cel de anul trecut! Pentru orice bani adunati de parinti pentru protocol se vor lua masurile legale ce se impun. Vreau sa fac un apel la cei care au aflat sau vor afla vreo informatie despre asa ceva sa anunte numaidecat Inspectoratul Scolar, la telverde sau direct la sediul ISJ, chiar si printr-o anonima. Verificam sesizarea si anuntam politia sa ia toate masurile„, a spus Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis, care a adaugat ca aceleasi masuri se vor lua si incazul evaluarii nationale, pentru elevii de clasa a VIII-a.

In aceasta vara vor participa la examenul de bacalaureat aproape 9.000 de tineri (5.500 din promotia curenta si restul din promotiile anterioare), iar la evaluarea nationala – peste 5.600 de elevi absolventi ai clasei a VIII-a.

Pana la examene, inceputul lunii mai vine cu cate o simulare, la fiecare din cele doua testari. In 3 mai va avea loc simularea la bacalaureat, cu subiecte care vor avea un grad de dificultate asemanator cu cel al bacalaureatului 2011. Elevii de clasa a XII-a, dar si cei care au absolvit liceul in promotii anterioare, se pot inscrie la o disciplina, la alegere, la care vor sustine testarea.
In 4 mai va avea loc simularea la evaluarea nationala, in aceleasi conditii.

In perioada urmatoare, inspectorii scolari monitorizeaza activitatile de organizare ale celor doua examene la nivelul judetului Timis. Astfel, ei se asigura ca jandarmeria, politia, Directia de Sanatate Publica, serviciul de ambulanta, companiile de electricitate si gaze, cele de telefonie si internet etc. sunt anuntate de perioada organizarii evaluarii nationale si a bacalaureatului, pentru a nu efectua lucrari in zona unitatilor de invatamant, lucrari ce ar putea pune in pericol buna desfasurare a examenelor, precum si pentru a fi prezenti (cazul ambulantei), daca apar probleme cu unii dintre candidati.

Inspectoratul Scolar Timis vrea sa organizeze examenele intr-un mod cat mai bun pentru a nu aparea situatii care sa-i puna in dificultate pe elevi si sa le creeze dezavantaje fata de colegii din alte judete„, a declarat Marin Popescu.

In Timis vor fi organizate 21 de centre de examen si 8 centre de evaluare pentru bacalaureat 2012 si 74 de centre de examen si 9 de evaluare pentru evaluarea nationala din acest an. Dascalii care vor participa la cele doua testari vor fi remunerati de Ministerul Educatiei in baza unui ordin de ministru emis in luna iunie, prin care vor fi stabilite sumele primite de cadrele didactice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...