Noutati :

Parintii au completat fisele de admnitere in liceu pentru absolventii de clasa a VIII-a!

5 iulie, 2012 - 09:18 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru elevii care au sustinut Evaluarea Nationala, dar si pentru parintii lor. In 5 iulie a inceput completarea fiselor de inscriere pentru liceu.

Elevii au ales cu grija specializarea si liceul unde doresc sa invete in urmatorii 4 ani. In functie de media pe care au obtinut-o, absolventii de gimnaziu, insotiti de parinti, au completat, impreuna cu dirigintii, optiunile pentru liceu. Fisa, care cuprinde aproape 300 de optiuni, a fost dictata rand cu rand informaticianului care s-a ocupat de introducerea acesteia inbaza de date.

Noi le-am recomandat parintilor si elevilor sa completeze cat mai multe optiuni, pentru ca, in cazul in care nu reusesc sa intre la prima specializare pe care o doresc, sa poata fi admisi la a doua, a treia s.a.m.d. Pentru ca, daca nu sunt admisi la prima repartizare, atunci, la a doua repartizare computerizata mai raman libere doar locuri la licee mai slab cotate“, ne-a spus dirigintele unei clase a VIII-a, care a introdus datele la Colegiul National „C.D. Loga“.

Aici, dirigintii au venit impreuna cu toti parintii fostilor elevi. Au verificat cu grija fiecare cod al specializarii pe care absolventii de liceu ar vrea sa o urmeze. O cifra scrisa gresit si, in loc de Pedagogic poate insemna Liceul Agricol. Dupa ce au fost introduse toate informatiile, acestea au fost verificate de parinti si reasverificate de informaticieni. Pentru ca o singura cifra poate insemna un alt viitor pentru elev.

Imi doresc un viitor mai bun pentru copilul meu. Am ales impreuna cu el specializarile, toate hotararile le-am luat impreuna, dupa ce am discutat despre ce isi doreste el si ce vrea sa faca in viitor“, ne-a spus un parinte care a supravegheat introducerea optiunilor fiului sau in softul national.

In judetul Timis sunt aproximativ 5.000 de absolventi de gimnaziu care vor participa la prima repartizare computerizata de admitere in liceu din 14 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...