Noutati :

Parinti, pregatiti dosarele! Incep inscrierile si reinscrierile la gradinitele din Timis. Cand se da startul?

27 aprilie, 2015 - 03:43 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Vesti pentru parintii cu copii de gradinita! In scurt timp vor avea loc etapele de reinscriere si inscriere a celor mici in invatamantul prescolar.

Parintii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, care urmeaza sa fie cuprinsi in invatamantul prescolar, trebuie sa urmareasca doua etape. Prima se refera la reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an si urmeaza sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016. Apoi, cea de-a doua etapa se refera la inscrierea copiilor nou veniti.

Cand vor avea loc reinscrierile si inscrierile?

Reinscrierile vor incepe pe 27 aprilie 2015 si se vor finaliza in data de 4 mai 2015. In ceea ce priveste inscrierile, acestea se vor derula in intervalul 11 mai – 29 mai 2015.

In cazul in care vor ramane locuri neocupate, parintii pot opta pentru inscriere si dupa perioada precizata, dar nu mai tarziu de data de 1 august 2015.

Perioadele si orarul pentru reinscrieri si pentru inscrieri vor fi stabilite de conducerea unitatii de invatamant si vor fi afisate la avizierele gradinitelor pentru informarea parintilor, dar si pe site-ul acesteia daca exista, precum si pe site-ul Inspectoratului Scolar.

La nivelul judetului Timis exista 783 de grupe din care 199 sunt mici (4837 locuri libere). In ceea ce priveste municipiul Timisoara, aici exista 244 grupe din care 82 sunt grupe mici (2054 locuri libere).

„Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numru1 de iocuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul colar 2015-2016 (pe grupe de varsta: mica, mijiocie, mare), criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil”, transmite Aura Danielescu, Inspector Scolar General.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...