Noutati :

Parcuri tematice, traseu turistic ori centru de dezintoxicare pentru copiii dependenti de droguri, printre propunerile locuitorilor din Timis. A inceput votarea proiectelor din noul Buget Participativ al judetului de 3 milioane de lei

6 august, 2022 - 09:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. S-a dat sambata startul votului in cadrul programului de bugetare participativa al Consiliului Judetean, al doilea din istorie.

CITESTE SI: Trebuie sa fie gata in martie anul viitor. Lucrarile la noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Timisoara au ajuns la 10% realizare. Video

Programul, in valoare de 3 milioane de lei, a ajuns la etapa in care timisenii decid. Din 6 august, oamenii pot vota proiectele inaintate de cetateni pe care le socotesc drept cele mai importante.

Bugetul participativ incurajeaza cetatenii sa se implice in luarea deciziilor privind dezvoltarea comunitatii. Pe scurt, Consiliul aloca banii, timisenii vin cu propuneri, iar dupa validarea lor de catre o comisie, tot cetatenii decid, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de catre institutie.

Pentru depunerea si votarea initiativelor a fost dezvoltata platforma www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Aici, timisenii vor gasi toate detaliile despre proiecte si pot vota.

13 proiecte au intrat, de sambata si pana pe 4 septembrie, in procesul de votare.

Rezultatele vor fi afisate in 5 septembrie. Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Trebuie spus ca proiectele depuse au trebuit sa se incadreze in limita a 1.500.000 lei, incl. TVA.

Initiativele timisenilor vizeaza, printre altele, infiintare unui centru de recuperare pentru minorii cu adictii, parcuri tematice, amenajarea si marcarea traseelor turistice, realizarea unui adapost de caini, curatenia in judet, constructia unei scene acte artistice, siguranta rutiera si dezvoltarea de spatii de agrement.

M-am bucurat sa vad ca timisenii au venit cu propuneri pertinente, ca isi doresc sa se implice in comunitate si ca avem multe proiecte pentru imbunatatirea calitatii vietii. Participarea la procesul de selectie este la fel de important ca propunerile. Vorbim de un demers democratic, deschis, unde decizia apartine fiecarui cetatean”, spune presedintele CJ, Alin Nica, incurajand timisenii sa voteze proiectele in numar cat mai mare.

Implementarea acestora va incepe in ziua urmatoare stabilirii castigatorilor. Bugetul din acest an este triplu fata de cel din 2021, cand a fost lansat programul, initiativa in premiera pentru Consiliul Judetean Timis.

‘Marele castigator’ de anul trecut a fost proiectul privind amenajarea unei piste de biciclete care sa lege Timisoara de Giarmata prin Dumbravita. Acesta se afla in proces de licitare. A primit finantare si cel situat pe locul 2 in preferintele oamenilor, Oraselul Sigurantei de la Lugoj, un parc tematic in care copiii sa deprinda regulile de circulatie.

Voteaza AICI proiectele propuse in acest an!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nevoie de un bordel.