Noutati :

Parcul Rozelor si Parcul Copiilor ar putea fi inaugurate saptamana viitoare

27 aprilie, 2012 - 03:25 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. La mijlocul saptamanii viitoare, timisorenii s-ar putea plimba deja prin Parcul Rozelor, dar si cu trenuletul prin Parcul Copiilor. Seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara a anuntat ca cele doua parcuri ar putea fi inaugurate saptamana viitoare.

„In Parcul Rozelor am cumparat deja bancile, e facuta mare parte din lucrare. La inceputul saptamanii viitoare punem gazonul rulat. Saptamana viitoare mergem si in Parcul Rozelor si in Parcul Copiilor. Miercuri sau joi cred ca deja ne plimbam cu trenuletul pe acolo, prin Parcul Copiilor”, ne-a declarat Vasile Ciupa, seful Directiei de Mediu.

Proiectele de modernizare a celor doua parcuri se finalizeaza in aceasta perioada. Cu putin peste 5 milioane de lei, in Parcul Rozelor s-au plantat 9.024 fire de trandafir din 900 de soiuri, 428 de arbori si arbusti si s-au schimbat putin peste 11.000 de metri patrati de gazon. Rozelor are si sistem de irigare, dar si o statie de pompare, precum si 68 de stalpi de iluminat fotovoltaici. Aleile pietonale au fost refacute complet, majoritatea fiind amenajate cu piatra naturala, iar restul cu pavele din beton. A fost schimbat si mobilierul urban, dar si gardul care imprejmuieste Parcul Rozelor. Parcul de pe malul Begai a fost modernizat de Horticultura, impreuna cu Drufec si cu Cons Electrificare Instal.

In ceea ce priveste Parcul Copiilor, aici au fost investiti aproape 11 milioane de lei, adica circa 2,5 milioane de euro. Lucrarile au fost facute de Horticultura, Drufec si Conselectrica.

CITESTE SI: Parcul Copiilor se redeschide in luna mai, dar mai trebuie facute investitii si dupa inaugurare. Vezi stadiul lucrarilor!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. si cu ciorile vecine parcului ce facem!!…

  2. …mana pe pusca cu alice, si tras dupa ciori