Parcul ce va creste din dragoste, nu departe de Timisoara. Vor fi plantati copaci ai iubirii

TIMIS. Va fi plin parcul de copaci ai iubirii. Anuntul a fost facut de primarie, iar fiecare arbore se va afla in grija cate unei familii.

CITESTE SI: Va fi cea mai frumoasa piata de legume si fructe din Timis. Va arata ca un dom si va avea spatii verzi si fantana arteziana 

La Buzias vor creste acesti copaci, iar reprezentantii primariei orasului spun ca tinerii care isi vor intemeia o familie in oras vor ”adopta” arborii din prima zi de casnicie.

Odata depuse actele pentru casatorie, la Starea Civila, tinerii insuratei vor primi si un copac pe care il vor sadi in Parcul Central din oras. Copacul va intra apoi in grija familiei nou-infiintate.

Deja purtam discutii sa achizitionam stejari, cel mai probabil, sau nuci ori aluni care vor fi plantati in Parcul Central de catre tinerii proaspat casatoriti. Ne dorim sa initiem aceasta actiune incepand chiar din aprilie”, a declarat primarul Sorin Munteanu.

In orasul Buzias si in localitatile ce ii apartin, Bacova si Silagiu, aproximativ o suta de persoane se casatoresc anual.

Va reamintim, dupa ce faimoasa Colonada Imperiala a fost reabiliata, a venit randul valorosului parc din Buzias sa intre intr-un amplu proces de revigorare, pentru care primaria a atras fonduri europene, 5 milioane de euro, prin Programul Operational Regional (POR) 2014- 2020.

Cu acesti bani vor fi reabilitate atat aleile din parc, cat si iluminatul public. Va fi construit un teren de tenis de camp si vor fi reparate si strazile din jurul parcului. Este vorba despre patru kilometri de strazi unde vor fi schimbate retelele de apa si canalizare si se va asterne covor asfaltic nou.

In cadrul proiectului vor fi construite alei pentru alergat, dar si piste pentru biciclete. Spatiile verzi vor fi reamenajate si va fi construit si un loc de joaca pentru copii. Totodata, va fi montat un sistem de statii de pompare pentru apele pluviale pentru ca vegetatia din parc sa nu fie afectata de arsita de peste vara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Geta Bioenergeta spune:

    Am si eu o intrebare: ce se va intampla cu acesti arbori ai iubirii eterne si ideale daca cuplul divorteaza, cui va reveni arborele in cauza dupa partaj, va supravietui divortului partilor? La acest aspect al problemei s-a gandit oare Domnul Primar? Parerea mea, plantarea unui arbore ar fi mai bine sa se faca cu ocazia nasterii unui copil, cred ca ar fi o actiune mult mai plina de semnificatii si cu mai multi sorti de izbanda.