Noutati :

Parcul Alpinet, lasat de izbeliste de Primaria Timisoara. Cand va intra pana la urma in reabilitare?

30 aprilie, 2015 - 10:37 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara discuta deja de cateva luni bune despre modernizarea Parcului Alpinet. Ultima data anuntau ca lucrarile vor incepe anul acesta, pe fonduri europene, cele ramase necheltuite prin economiile de la alte proiecte. N-a fost sa fie asa! Miercuri a fost semnat ultimul contract de finantare pe fonduri de la UE in exercitiul financiar 2007-2013, pentru Parcul Justitiei.

Parcul de pe malul Begai ramane asadar in aer, pentru ca fondurile ramase nu sunt suficiente. Iar autoritatile locale nu si-l asuma cu bani din bugetul orasului.

„Proiectul Alpinet nu mai poate intra, pentru ca nu exista fonduri suficiente incat sa ii fi putut da drumul. A fost o depasire oricum si rezerva de bani certa nu a fost suficienta ca sa mai poata fi acoperita. Nu am reusit sa constituim o rezerva de bani care sa permita sa mai intre si celelalte proiecte. Cand vor fi finalizate si alte proiecte, oricum nu se mai pot demara. S-a tras linie si la nivel national, s-a terminat. Si acum suntem cam la limita. Alpinet se amana deocamdata, nu va fi facut acum. Vom vedea la anul daca vom putea sa asumam acest proiect cu fonduri de la bugetul local”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pentru modernizarea Parcului Alpinet ar fi nevoie de aproape 2 milioane de lei, conform proiectului intocmit de specialistii primariei. Practic, cu acesti bani s-ar pune gazon, s-ar reface aleile pietonale, care oricum sunt distruse, punandu-se in loc pavele de beton, ar fi reconditionat mobilierul urban existent si completat, ar fi reabilitat jocul de apa existent – raul de munte si cascada, ar fi instalat un sistem de irigare automatizat si ar fi completat sistemul de iluminat clasic cu dale decorative fotovoltaice.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, Parcul Alpinet are o suprafata totala de aproape 22.000 de metri patrati, din care aproape 12.000 mp reprezinta spatiile verzi.

„Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale Timisoarei. Initial, el se numea Arboretum. A fost creat in anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei intalniri a horticultorilor din Romania”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Evident, parcul Alpinet (Arboretum) nu are cum sa intre in vederile primarului: e prea plin de… copaci.

  2. V-ati batut joc de acest parc si nu numai…