Parchetul ii arde la buzunar pe politistii timisoreni, mai tare ca Guvernul! Vezi aici cum!

Pentru prima data in ultimii 15 ani, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au aplicat, recent, amenzi judiciare politistilor de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor, din IPJ Timis, pentru tergiversari si intarzieri repetate in solutionarea cauzelor pe care acestia le aveau in lucru. Amenzile primite de ofiteri sunt cuprinse intre 500 si 5.000 de lei.

How To Get Back With Your Ex Boyfriend In A Long Distance Relationship

Politistii amendati au contestat masura la Consiliul Suprem al Magistraturii, dar inca nu au primit niciun raspuns. Seful de la combaterea fraudelor e de parere ca nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie daca serviciul pe care-l conduce ar fi fost ajutat mai mult de catre inspectorul sef  Gheorghe Popescu. Procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis spune ca, daca motivele aplicarii amenzilor vor persista, politistilor vizati li se poate retrage calitatea de ofiter de politie judiciara.

Un ofiter nu-si poate plati amenda

Aceste noi sanctiuni pecuniare aplicate politistilor au loc dupa ce salariile acestora au fost diminuate, inca de anul trecut, cu 25%, iar unele sporuri de care au beneficiat au disparut si ele din plicurile cu lefuri. Colac peste pupaza, urmeaza disponibilizari in aparatul politienesc, iar primii vizati sunt ofiterii si subofiterii care au primit sanctiuni. In ceea ce-i priveste pe ofiterii de la SIF Timis amendati, situatia unora casino online din ei este ingrata pentru ca nu au bani sa plateasca. „Pentru unii dintre ei, sanctiunile reprezinta dublul sau triplul salariului, iar acestia spun ca nu pot plati. Probabil li se vor retine din salariu cei 4.000 de lei primiti ca amenda. Sindicatul nu a constatat rea intentie la membrii sanctionati si ii vom sustine cu asistenta juridica“, spune Doinel  Malcoci, seful sindicatului politistilor din Timis.

Ce spune seful pedepsitilor?

„Comanda Serviciului de Investigare a Fraudelor considera ca nu trebuia sa se ajunga in acesta situatie. Serviciul trebuia sprijinit si degrevat de unele activitati care pot fi facute de un alt serviciu din IPJ Timis. Abia dupa aplicarea sanctinilor s-a efectuat o analiza a contutului dosarelor si, in urma acesteia, dar si dupa solicitari repetate, peste 300 din cele aproximativ 3.000 de dosare intregistrate la SIF, au fost redirectionate spre solutionare sectiilor de politie.

Sunt ofiteri care au in lucru peste 100 de dosare pe care trebuie sa le solutioneze. Personal nu cred ca cei trei ofiteri sunt vinovati in asa maniera incat sa conduca la asemenea masuri, culminand cu amenda de 4.000 de lei. Serviciul trebuia sprijinit mai mult de inspectorul sef de la Timis, ca sa nu aiba de suferit nici cetatenii si nici politistii“, considera comisarul Daniel Tudorescu, seful de la Investigarea Fraudelor.

Ce spun procurorii?

„Pana in acest moment au fost aplicate amenzi judiciare  la SIF Timis, pentru tergiversarea solutionarii cauzelor, prin intarzieri nejustificate si repetate in administrarea probatoriului. Sanctiunile au fost aplicate individiual, pe cazuri concrete, penalitatile fiind cuprinse intre 500 si 5.000 de lei. La solicitarea Politiei Timis, un numar de peste 300 de dosare au fost redirectionate la sectii pentru a degreva activitatea SIF-ului. Daca situatia semnalata de Parchet va continua, masurile punitive vor fi aplicate in continuare si poate exista posibilitatea ca, la solicitarea procurorilor, ofiterilor sa le fie retrasa calitatea de ofiteri de politie judiciara“, spune Ioan Brasoveanu, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

zp8497586rq
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. pe procurori când îi amendează cineva. ia uită-te Sergiule la ora 16 câți procurori mai vezi la lucru. polițiști pe stradă, la dosare, la biserici, la școli, la inundații,la accidente. la aceiași pregătire au salariu dublu procurorii făcuți la particulare.