Noutati :

Parcarile subterane din centrul Timisoarei nu intereseaza pe nimeni! ADP nu are nicio oferta pentru a le construi

18 mai, 2011 - 10:38 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

UPDATE! Licitatia pentru parcarile subterane, amanata pe 29 iunie!

Ofertantii care sa vina sa construiasca parcari subterane in Timisoara mai pot depune oferte pana in 29 iunie. Licitatia care trebuia sa aiba loc astazi a fost amanata in data de 29, luna viitoare. Cel mai probabil, consilierii locali vor schimba si caietul de sarcini, deoarece toti cei cu care a discutat seful ADP, Liviu Barbu, au fost nemultumiti de unele conditii impuse in caiet. Insa nici consilierii locali nu par a fi prea interesati de parcarile timisorenilor, in conditiile in care nici macar nu au avut timp sa discute despre negocierea cu firmele constructoare.

„S-a stabilit ca se prelungeste termenul. In 29 iunie o sa aiba loc o alta procedura de selectare a unui partener de asociere. A aparut o discutie in ceea ce priveste caietul de sarcini. Noi am modificat data, ramanand ceilalti parametri la fel. In zilele urmatoare, vom vedea daca e nevoie de modificarea caietului de sarcini. Astazi n-am putut, ca lumea era ocupata. E o nevoie prea mare care trebuie acoperita. Trebuie sa gasim formula adecvata”, a spus Liviu Barbu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Societatea Administrarii Domeniului Public a primit in concesiune in jur de 10 hectare de teren in centrul Timisoarei in 25 ianuarie. Seful ADP spune ca proiectul de hotarare prin care a fost atribuit terenul catre societatea pe care o conduce expira in 25 iulie, iar daca pana atunci nu vine niciun ofertant, nu se stie daca vor mai fi construite prea curand parcarile.

„Daca cumva exista un potential partener se poate discuta cu Consiliul Local, eventual se poate prelungi termenul, pentru ca trebuie gasita o solutie, sa aiba un inceput, pe care trebuie sa-l parcurgem. Sunt foarte multi bani, e o investitie cu totul speciala, nu e ca o fabrica”, a mai spus Barbu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Potrivit acestuia, cei care au purtat pana acum discutii cu oficialii timisoreni au fost nemultumiti in primul rand de sistemul de taxare. Directorul ADP spune ca nici regulamentul nu a fost convenabil pentru ei.

„De exemplu, sistemul de abonament presupune ca o ora de parcare la taxare libera este echivalenta cu o zi de parcare. Or, chestiile astea lor nu le convin. Eu le-am explicat ca astea se discuta. Ei m-au intrebat daca eu am putere absoluta aici. Le-am spus ca eu sunt dependent de Consiliul Local. Consilierii locali decid. Sunt niste conditii care nu sunt indeplinite in momentul de fata. O alta cerinta ar fi fost schimbarea sistemului de penalitati”, ne-a mai povestit Liviu Barbu.

In plus, aproape toate firmele cu care ADP a negociat pana acum sunt nemultumite de procesul de asociere. Reprezentantii acestora ar fi vrut sa primeasca terenurile prin concesiune sau prin parteneriat public privat. Barbu spune ca problema parcarilor este dramatica in toate orasele mari din Romania, nu numai in Timisoara.

„Eu imi doresc mai mult decat oricine ca toata treaba asta sa se rezolve. Cu mine sau fara mine, dar trebuie sa se rezolve”, a conchis Barbu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

___________________________________________________________________________________________________________

TIMISOARA. Pe zi ce trece, mult asteptatele parcari subterane din centrul Timisoarei se transforma intr-un… vis. Si inca unul foarte indepartat. Nici cea de-a doua licitatie pentru gasirea unui contructor nu s-a putut tine la Timisoara pentru ca nimeni n-a fost curios sa se inscrie in conditiile impuse de Primarie.

Reprezentantii ADP spun ca au purtat discutii cu 6 firme, insa niciuna nu a prezentat o oferta pentru a le amenaja timisorenilor pretioasele parcari subterane. Seful Administrarii Domeniului Public Timisoara, Liviu Barbu, spune ca cei cu care a discutat pana acum s-au oprit asupra mai multor aspecte care nu au fost incluse in caietul de sarcini.

„Nu avem oferte, dar urmeaza sa ne intalnim toata comisia in cursul zilei de astazi si sa luam o decizie. Am discutat conditiile de purtare a viitoarelor negocieri. Oamenii astia s-au oprit asupra unor aspecte particulare care nu au fost incluse in caietul de sarcini. Am avut discutii cu 6 firme. Problema este ca multi au invocat faptul ca decizia la nivelul boardului lor se ia destul de greu. Se aduna oamenii greu, birocratia complica lucrurile”, a declarat Liviu Barbu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Comisia de negociere formata la nivelul Primariei Timisoara se va intruni astazi pentru a vedea ce se intampla mai departe. Cel mai probabil insa vor schimba caietul de sarcini, asa cum se discuta inca de la prima licitatie, cand americanii de la Walco Group au renuntat sa-si prezinte oferta.

Va reamintim ca locatiile in care vor fi construite parcarile subterane au fost deja stabilite. Este vorba despre Parcul Botanic, care are si 15 strazi arondate, zona Bratianu-Ungureanu, care are 17 strazi aronate, si zona Oituz – Tribunal, cu 19 strazi arondate.

Terenurile necesare au fost atribuite catre ADP pentru o perioada de 49 de ani, iar pentru ele, dar si pentru strazile din zona adiacenta, Primaria Timisoara pune la dispozitia celor ce vor sa construiasca parcarile si toate documentele necesare.

Potrivit Caietului de sarcini, pe baza caruia se selecteaza partenerul si se negociaza contractul de asociere in participatiune, ADP conduce administrarea, gestiunea si managementul asocierii, iar firma ofertanta finanteaza intreaga investitie. Pentru a participa la licitatie, viitorul partener al municipalitatii trebuie sa plateasca o garantie de 200.000 de euro, pe care o va primi inapoi la semnarea contractului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...