Noutati :

Parcari cu etaj in Piata Unirii si in Piata Operei!!! Asta propune primariei Timisoara o firma romano-austriaca

31 mai, 2011 - 06:48 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Vor sa faca 1.400 de locuri de parcare la nivelul solului, dar nu in locatiile impuse de primarie, ci in Piata Operei si in Piata Unirii. Reprezentantul unei firme spune ca marea problema a Timisoarei o reprezinta centrul istoric.

Reprezentantii firmei romano-austriace au cerut voie consilierilor locali sa le prezinte oferta inainte de inceperea sedintei ordinare de marti. Vor sa construiasca 1.400 de locuri noi de parcare, dintre care 1.000 sa fie in Piata Victoriei si 400 in Piata Unirii. Atentie! Nu este vorba de parcari subterane.

Dan Camarzan reprezinta partea romana a firmei interesate si spune ca a venit de 10 ori in Timisoara sa tatoneze piata. „Marea problema este in centrul istoric. Centrul istoric concureaza acum cu zonele de mall si nu concureaza bine, pentru ca sunt puncte de atractie pe zona centrala. Aceste 2 proiecte, corelate cu un management bun, automat zona centrala devine foarte atragatoare, cu tot felul de buticuri si cafenele pentru tot ceea ce inseamna vara, ca sa intre in concurenta cu zonele de mall”, a explicat Camarzan.

Parcarile ar putea fi construite pe 2 etaje, in niciun caz subterane, mai ales ca cele 2 piete au doua intrari. „Patru strazi vor ramane asa, iar restul vor deveni pietonale si se vor inchiria ulterior, probabil magazinelor, care vor aduce iarasi venituri in plus pentru municipalitate. Deci toata investitia se face numai cu banii nostri, niciun fel de euro nu pleaca din primarie, noi facem inclusiv proiectarea, PUZ-urile, PUD-urile”, a mai explicat Dan Camarzan.

Intrebat daca este vorba despre parcari subterane sau nu, reprezentantul firmei a spus: „In Timisoara sunt numai parcari deasupra solului. Inclusiv refacerea de sol este in grija noastra”.

Dan Camarzan spune ca toate lucrarile vor intra in grija constructorului si ca primaria nu va avea nicio treaba. Firma pe care o reprezinta are un capital social de 220 de miliarde de lei si vrea sa investeasca in Timisoara aproape 30 de milioane de euro.

Ce ar primi Timisoara? 1.400 de parcari si 10% din incasari, in functie de cum ar putea decurge negocierile.

Problema o reprezinta insa municipalitatea. Piata Victoriei si Piata Unirii nici nu intra in discutie privind construirea de parcari. Primarul Gheorghe Ciuhandu spune ca Piata Unirii este angrenata intr-un proiect si va fi modernizata in anii ce urmeaza.

„Noi am scos la licitatie trei amplasamente, nu discutam de Piata Unirii si Piata Victoriei. Ei am inteles ca vor sa faca doua parcari care nu erau in caietul de sarcini. Erau pe niste locatii care sunt acuma vizate de proiecte europene, unde nu mai putem muta absolut nimic acolo. Le-am recomandat celealalte 3 locatii centrale care sunt scoase la licitatie”, a mai spus Ciuhandu.

Reprezentantii firmei nu sunt insa de acord cu propunerile primarului. „Nu acceptam alta varianta. Daca venim sa bagam banii intr-un oras, venim pe baza unor studii bine facute. O locatie ca si un Parc Botanic este o problema majora din punct de vedere al parcului si al costurilor, pentru ca trebuie sa dezafectam toti copacii, avem experienta pe rezervatii naturale, nu vrem sa ne apropiem de copaci, de plante, pentru ca lumea comenteaza. Aceste 2 locatii nu afecteaza cu nimic orasul. Se deschide groapa, se inchide si asta e tot. Refacerea zonei respective este in sarcina noastra. Daca sunt si ei de acord, vom face un proiect mult mai frumos decat cel de acum”, a concluzionat Dan Camarzan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ‘Se deschide groapa, se inchide si asta e tot.’ se cam vate cap in cap cu ‘Atentie! Nu este vorba de parcari subterane.’ Nu cumva este totusi vorba de parcari subterane pe doua niveluri? Mie asa imi suna.

    • “In Timisoara sunt numai parcari deasupra solului. Inclusiv refacerea de sol este in grija noastra”.

      si eu am zis la fel inainte sa citesc tot

  2. Astia din presa sunt nebuni rau. E vorba de parcari SUBTERANE pe doua nivele. Ei nu stiu ca doua nivele pot fi si in subteran.