Opinia Timisoarei

Parcarea din spatele magazinului Bega a intrat in sistemul public Timpark, la Timisoara. Este zona verde si se plateste cu ora

TIMISOARA. Dupa ce in toamna anului trecut era data o sentinta definitiva si irevocabila in procesul deschis in 2015 de Primaria Timisoara, pentru retrocedarea terenului pe care se afla parcarea din spatele magazinului Bega, acum municipalitatea a intrat oficial in posesia parcelei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca zona, pe care vechea administratie planuia o parcare supraetajata, sa revina in patrimoniul orasului, iar incepand din a doua zi a lunii februarie, aceasta poate fi folosita de soferi, in regim de plata cu ora, conform planului tarifar din Zona Verde Timpark.

CITESTE SI:  E batut in cuie: anul acesta vom avea parcare ca-n Germania in spatele magazinului Bega, promite Nicolae Robu. Incepe licitatia

CITESTE SI:  Cine vrea sa ridice parcarea de 500 de locuri, ca in Germania, din spatele magazinului Bega? SDM asteapta partener

CITESTE SI: Parcarea supraterana pe model nemtesc din spatele magazinului Bega nu-si gaseste investitorul. Ce se intampla cu ea?

CITESTE SI:  Parcarea supraterana ca la nemti, in spate la Bega, se face pana la urma cu bani din buget! Primaria Timisoara n-a gasit investitori

CITESTE SI: Primaria Timisoara nu mai face parcare supraterana in spatele magazinului Bega. De ce?

In dimineata zilei de joi, barierele fostei parcari private au fost ridicate, iar angajații TimPark au montat semnele care indica faptul ca aceasta parcare face parte din zona verde a sistemului de parcare.

La fel ca fosta administratie, si actuala vrea sa construiasca aici o parcare multinivel, insa, deocamdata, nu a avansat niciun plan in acest sens.

Va reaminim, parcela ultracentrala din spatele magazinului Bega a ajuns in proprietatea SC Bega Turism SA, dupa ce Hotararea de Guvern 834/1991 a permis firmelor infiintate cu capital de stat si mai apoi privatizate sa primeasca terenul adiacent cladirilor cu anumite functionalitati, teren pe care sa il foloseasca in desfasurarea activitatii, in anumite conditii.

Fosta administratie care a inceput demersurile pentru aceasta parcela a sustinut ca intabularea s-ar fi facut dupa ce municipalitatea a pornit licitatia pentru amenajarea parcarii.

Exit mobile version