Noutati :

Parcarea cu 140 de locuri, pe 4 etaje, mai aproape de centru, la Timisoara, scoasa la licitatie de primarie. Costa peste 4 milioane de euro

30 septembrie, 2020 - 09:40 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Se vorbeste de ani de zile despre amenajarea unei parcari in zona centrala la Timisoara, a fost emisa autorizatia de constructie luna trecuta, iar acum se face primul pas concret pentru ridicarea ei.

CITESTE SI: Un nou model de pavaj la Timisoara. Cum se amenajeaza ‘in chinuri’ aleile in parcul Civic. Foto

Aceasta ar urma sa se construiasca pe terenul fostului sediu al Societatii de Transport Public de pe bulevardul Take Ionescu nr. 56-58, din apropiere de Piata Badea Cartan, unde se va amenaja si viitorul Multiplexity, centrul pentru arta, tehnologie si experiment.

Ar trebui sa aiba 140 de locuri de parcare, spatii pentru birouri, un snak bar, o sala de sedinte, dar si spatiu verde. Planurile au fost prezentate in urma cu cateva saptamani

Lucrarea a fost scoasa la licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, miercuri dimineata, de catre primarie.

Potrivit documentatiei, se urmareste „realizarea unei parcări cu parter și 4 nivele pentru autovehicule mici, un etaj retras pentru birouri și un spațiu de închiriat pentru alimentație publică, amplasarea unui totem, amplasarea de panouri de informare pe clădire și realizarea unei împrejmuiri între muzeul de transport și spațiul destinat parcării. De asemenea, este necesară dotarea cu barieră pentru intrarea și ieșirea din parcare, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, iluminat exterior, amenjarea de spații verzi„.

Valoarea lucrarii este estimata la 17.687.138 lei, fara TVA, adica aproximativ 4.400.000 de euro, cu TVA, bani de la bugetul local.

Parcarea cu 4 etaje ar trebui sa fie gata in 27 de luni, din care 3 luni sunt rezervate proiectarii si doi ani executiei.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 9 noiembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Pen ce parcare acolo ? Lîngă e ISHO si doar piata cartan in zona !!
  ORI o faceti la caprarie ptr toți vilegiaturistii din centru ori folosiți bani la altceva.
  # NU MAI TOCATI BANII AIUREA CA ASA AJUNGEM CA grecii …

 2. 4 milioane euro, cat serviciul de curatenie in cladirea Primariei

 3. sa nu fie ca si la cea din Dacia, trebui sa fie pe 3 niveluri cu 120 de locuri si un pret imens . si pana la urma au facut-o pe sol, ieftineala, si are vreo 100 de locuri 🙂 atentie la costuri si locuri, sa nu fie facuta doar ca sa fie facuta

 4. Doar in capul lui Robu piata Badea Cirtan e aproape de Centru….

 5. Adica aproape 31.500€ pt fiecare loc de parcare?!?! Fara gresie, faianța, parket, obiecte sanitare, sau poate le au si pe astea?!? Ca pret din 2 locuri de parcare faci pretul de un apartament de 50 mp… 🥴🥴🥴 Bine ca am scăpat de Robu deci

 6. Nu sunt anti-Robu, dar asta e ultimu-tun innainte de plecare, Acolo este in spate parcare pe 7 nivele facuta de Isho, ce mai e si asta … ?

 7. Am scris de mai mult timp. Această parcare este rodul impotentilor mintali din primărie care au dat din cap ca un Wackeldackel pe care îl aveau turiștii din DDR in geamul din spatele trabantului când veneau la mare, in fața lui Robu.
  Dacă Fritz Witz Figur are ceva comun cu administrația acestui oraș, ar trebui să stopeze această mizerie și parcarea supraetajată făcută in locul pieței Badea Cartan.
  Acolo ar trebui spart totul iar in locul pieței o parcare pentru 5, 600 de mașini cu piața la parter, iar la demisol depozite si parcări pentru cei care vând in piață.
  Numai așa poți avea un comerț civilizat si o circulație ca la Pifke in Germanica. Acest lucru se poate face și in 700 .

 8. Un nou tun marca Robu. Aceasta parcare are rost doar daca se face Multiplexity. Capacitatea e prea redusa, 140 de locuri inseamna aproape nimic. Pretul: mai mare decat ego-ul lui Robu, 31.000€ pe loc de parcare !!!
  Dar probabil e doar vechea fenta, cateva zeci de mii de Euro dati la prieteni ca sa faca un studiu din care nu iese nimic.

  • Poate vrei sa spui câteva milioane de euro dați la prieteni, e strigător la cer, de 4 milione euroconstruiesti 3 blocuri cu 10 etaje la cheie

 9. …parcari in zona centrala la Timisoara, a fost emisa autorizatia de constructie luna trecuta, iar acum se face primul pas concret pentru ridicarea ei.
  Nu am inteles care este zona centrala? acolo este Fabricul sau in cel mai bun caz la granita.
  Mai bine faceti mult promisa parcare la Spitalul de Copii Louis Turcanu, sau acolo de fapt era vorba de un blat?