Noutati :

Parcarea cu 10 etaje ce se va inalta in centrul Timisoarei, o schimbare importanta in activitatea studentilor de la Universitatea de Vest si a elevilor de la liceul Ungureanu. Ce se va intampla?

10 septembrie, 2014 - 01:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Ultima idee a primarului Nicolae Robu de a ridica o parcare supraterana cu 10 etaje in centrul Timisoarei, pe locul fostei popote militare, ar putea insemna un schimb avantajos de proprietati inre Universitatea de Vest Timisoara si municipalitate. Aceasta pentru ca terenul pe care se gaseste vechea popota, din strada Oituz si pana spre blocul Garnizoanei de pe Popa Sapca, apartine UVT.

CITESTE SI: Ultimul vis al lui Robu: parcare cu 10 etaje in centrul Timisoarei. Unde s-ar putea inalta?

Am propus UVT sa se gandeasca ce ar dori la schimb din partea primariei pentru a ceda cladirea aceea. Evident ca trebuie sa fie vorba despre un schimb reciproc avantajos, municipalitatea sa poata rezolva o problema de interes public major si UVT sa se poata alege cu ceea ce i-ar prinde cel mai bine”, a explicat marti Nicolae Robu.

Rectorul Universitatii de Vest, Marilen Pirtea, s-a si gandit la o solutie.

Am avut o prima discutie cu primarul Nicolae Robu si am spus ca nu suntem rigizi. Daca interesul orasului implica o parcare acolo si noi suntem piedica in calea dezvoltarii orasului, suntem de acord sa dam aceste teren si sa primim ceva la schimb. Noi am cerut cladirea fostului liceu Electromotor (actualul E. Ungureanu).  …. Daca stam sa luam gradul de ocupare ca spatii si ca tot… scade cohorta scolara la nesfarsit si noi avem aceleasi spatii. Are primaria interes sa faca parcare acolo? Pai daca are, isi rezolva problema. Nu vreau sa fac din el restaurant sau hotel, va ramane tot spatiu de invatamant. Trebuie amenajat, nu poti sa lasi o cladire din centrul orasului sa se darame. E un spatiu care nu e folosit la ce trebuie, nu e adecvat… Multe universitati au gradinite, licee nu. La liceu am avea clase performante, ideal ar fi ca elevii sa vina apoi la noi, dar nu este obligatoriu. Nu faci contracte cu ei ca trebuie sa vina la UVT, nu asta e problema. Am avea parteneriate, le duc straini, scoli de vara… pot sa cuplez oricand studentii de anul intai cu elevii de clasa a XII-a si a XI-a in actiuni comune… La 15 studenti, mai pun zece elevi. Altfel ii dinamizez. Am avut o prima intalnire cu primarul, mi-a spus ca trebuie sa vada cu inspectoratul scolar, cu gradul de ocupare…„, a declarat rectorul UVT Marilen Pirtea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In sfarsit o idee buna din partea unei Universitati din oras. Daca se poate si implementa, si atrage un corp profesoral de calitate, succesul demersului este garantat.