Noutati :

Parcare pe patru niveluri in zona Dacia din Timisoara. Soferii si-ar putea inchiria locurile pentru masini. Video

14 iunie, 2019 - 03:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. S-a stabilit. In zona Dacia din Timisoara va fi ridicata o parcare cu patru niveluri. Constructia va fi executata de Societatea de Drumuri Municipale (SDM). Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Harta sistemului de canalizare din Timisoara, la 1895, primita cadou din Germania 

Practic, constructia va avea patrer si doua etaje, insa se va putea parca si pe plafon. Cu alte cuvinte, trei niveluri va fi parcare acoperita, iar pe cel de-al patrulea nivel va fi parcare in aer liber.

Am promis cetatenilor din zona Dacia, strada Ulmului, ca facem o parcare multinivel. Tocmai am stat de vorba cu arhiectul sef si directorul SDM, s-a convenit o parcare cu trei niveluri care va avea de fapt niveluri de masini pe verticala pentru ca si deasupra, in aer liber se pot parca masini. Vom avea parter si 2 niveluri interioare si al patrulea nivel va fi deasupra cladirii. Solutia definitiva este sa realizam acolo aceasta parcare multinivel cu 4 niveluri de stationare al masinilor, 3 de interior si unul de exterior. Certificatul de urbanism a primit unda verde si poate fi folosit pentru emiterea autorizatiei de construire. Acum se va lucra rapid la documentatie, se va emite autorizatia si apoi se va da drumul la acest parcaj de catre SDM„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Aproape 7 milioane de euro primesc cei care au terenuri in calea Centurii de Sud de la Timisoara. Primarul de Giroc si familia, viceprimarul si multi consilieri, printre beneficiari. Anuntul Guvernului 

Edilul spune ca oamenii din zona au adunat semnaturi si au inaintat tabelul Primariei Timisoara, prin care solicita sa isi inchirieze locurile de parcare.

Am primit semnaturi de la cetateni ca doresc sa inchirieze locurile de parcare. Noi ne-am opus, dar daca exista o intelegere intre locatari… interesul nostru este sa respectam dorintele cetatenilor. Noi vom face regulamentul, ne vom consulta si cu cetatenii. Daca cetatenii considera ca e mai bine sa se procedeze la modul acesta, vom tine cont de pararile lor. Nu vresau sa introducem noi un sistem de obligare la inchiriere, dar nici nu putem sa ne pozitionam la extrema cealalta si sa ne pozitionam noi in numele altora. Daca cetatenii considera ca e mai bine sa se puna la inchiriere, in cvartalul lor, vom recurge la acea inchiriere. Nu am discutat despre pret, nu va fi mare. Nu se stie cate locuri de parcare vor fi in parcarea din Dacia„, a mai declarat Nicolae Robu.

Initial, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca intentioneaza sa construiasca doua astfel de parcari in zona Soarelui/Girocului, insa locatarii au refuzat, dar si pe Linistei. Ulterior, locatarii din zona Dacia au adunat semnaturi si au solicitat o astfel de parcare in zona lor de blocuri.

Parcarea din zona Dacia va fi construita de SDM, cu bani de la bugetul local.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Probabil o va construi viitorul primar…pe timpul acestuia se fac doar planuri si promisiuni…La anul va spune-daca ma alegeti voi realiza ce v-am promis in ultimii 4 ani…😛

  2. Inchirierea locurilor intr-o parcare supraetajata nu rezolva o problema, ci creaza alta: tot timpul vor fi locuri goale, unii pleaca in concediu, iar cand unii care locuiesc in zona pleaca la lucru, altii ar putea parca in locul lor (cei care lucreaza la magazinele, institutiile si firmele din zona). Oare chiar e greu sa tragem cu ochiul la cei care au parcari de genul acesta de zici de ani si sa vedem cum le gestioneaza? In fine, astea sunt amanunte si se pot schimba din mers, daca se va depasi vreodata faza de proiect.

    • Tu vrei gratis. Niciunde nu-i gratis parcarea in orasele mari. Ba chiar e atat de scumpa ca multi din londra, zurich, singapore… nu-si permit masina. La ei nu se pune problema ca n-am bani de parcare, ma bag pe trotuar. Asta merge doar la maimute

      • Nu gratis, pe bani si cu bariera, primul venit, primul servit. Daca esti riveran poti avea cartela cu abonament lunar/anual. Daca inchiriezi locul XY acesta va sta gol cat esti la servici sau in concediu, adica se suplimenteaza locurile de parcare cu 20-30% ziua, in zilele lucratoare, in plus multe masini pleaca in concediu 2-3 saptamani pe an. Cred ca ar fi prea mult pentru „primaria semafoarelor inteligente” sa puna un numarator care sa zica la intrare „mai sunt 24 locuri goale in acest moment”, cum am vazut in alte parti. Desigur, studentii UPT, unde domnul primar a fost rector, ar putea face un asemenea aparat ca proiect tehnic, dar ma tem ca va fi comandat din Birmania de catre o firma din Viseul de Sus la pret de castane cu miezul de aur.