Noutati :

Parcare cu 250 de locuri pentru Spitalul de Copii, la Timisoara. Planul maret al primariei, supus consultarii publice

20 martie, 2019 - 09:01 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. N-a fost in stare sa amenajeze o parcare in centrul orasului in 30 de ani, insa face in continuare planuri. Primaria Timisoara supune informarii si consultarii timisorenilor inca unul, acela al unei parcari cu 3 etaje care sa deserveasca in principal Spitalul de Copii Louis Turcanu, vitala pentru acea zona a orasului.

CITESTE SI: Platforma de aterizare pentru elicopter, pasarela pe 2 nivele si suprainaltarea Pediatriei. Ce alte constructii mai trebuie facute dupa ce se finalizeaza noul corp de cladire de la Spitalul de Copii din Timisoara 

Aceasta ar urma sa fie ridicata pe strada Iosif Nemoianu la numarul 3, in vecinatatea cantinei Liceului Nikolaus Lenau si a corpului de cladire in care invata clasele pregatitoare si intai, pe un teren cu o suprafata de aproape 5.000 mp. Pe acest teren se gasesc imobile apartinand Spitalului de Copii, intre care Ambulatoriul de Specialitate sau casa Ronald McDonald, unde stau parintii copiilor internati pe perioada indelungata, imobile in care potrivit conducerii unitatii medicale se vor desfasura in continuare activitati, chiar si dupa finalizarea noului corp de cladire in care vor fi mutate mai multe sectii.

Conform documentatiei privind parcarea, ce poate fi consultata AICI, regimul de inaltime va fi S+P+3E, iar pe cele 250 de locuri prevazute isi vor putea lasa masinile atat angajatii spitalului, cat si timisorenii care au treaba in zona.

Abia dupa aprobarea acestui PUD se va putea trece la demararea procedurilor de realizare de studii si proiectare a parcarii, respectiv demolarea unor anexe.

In aceasta etapa a proiectului, timisorenii sunt invitati sa consulte documentatia, pana in 7 aprilie, la sediul Primariei, Directia Urbanism, etajul 2, camera 213, intre orele 8.30-10.30 (marti, miercuri si joi) si intre orele 14.00-16.00 (marti si joi). Proiectul poate fi consultat pe site-ul primariei, iar observatiile si sugestiile vor putea fi transmise si pe adresa de e-mail [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In sfarsit s-a sesizat cineva ca daca vi cu copilul mic la spital trebuie sa ai unde sa parchezi.
  Termen; 20xy? Regim de functionare??. Sa speram ca se va realiza! Era bine daca „totul s-ar fi derulat in paralel” cu constructia spitalului. Mai este in plan o maternitate noua langa Judetean. Acolo cum va fi rezolvata problema parcarii pentru „bolnavi, apartinatori, vizitatori, … ?
  Din nefericire „experienta Timisoarei” spune insa ca „orice lucru nefacut la timp” are sanse mari sa fie amanat „Sine Die”.
  Apoi – in Centru – ar trebui sa urmeze foarte urgent:
  (1) celelalte 4 parcari (sub/supraterane ?) din zona centrala+imprejurimi,
  (2) regandirea sistemului de parcare Timpark, corelat cu punctul (1) si stradaniile (preturile) parcarilor private (este o afacere buna, dar pentru cine),
  (3) regandirea circulatiei in centru + imperejurimi.
  Vine 2021 (1 ianuarie) si, daca se va adeveri ca vin sa aniverseze peste 1 milion (unii spuneau chiar peste 1,5 mil.) de turisti, … ?

 2. Mr dr Popescu Mihai Claudiu poate ii explica soției învățătoare cum petrece el timpul prin București

 3. De banii aia mai bine construiesc un alt spital pentru copii (intr-un alt loc).