‘Parasiti imediat tara!’ MAE: A fost ridicat nivelul de alerta pentru Ucraina la cel maxim

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a fost ridicat nivelul de alerta pentru Ucraina, la cel maxim – „Parasiti imediat tara!” si le cere cetatenilor romani sa nu mearga in Ucraina, iar celor care se afla temporar acolo sa plece imediat.

„In contextul deteriorarii grave a situatiei de securitate din Ucraina si din regiunea Marii Negre si a evolutiilor negative din aceasta seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca a fost ridicat nivelul de alerta pentru Ucraina la nivelul maxim ÔÇô ÔÇ×Parasiti imediat tara!”, a anuntat ministerul.

Conform noului nivel de alerta, prezentat mai jos, MAE le solicita cu insistenta cetatenilor romani sa nu se deplaseze in aceasta tara, iar celor care se afla temporar in Ucraina sa paraseasca teritoriul acestui stat imediat. De asemenea, MAE le recomanda cetatenilor romani sa se informeze permanent din surse oficiale, sa manifeste atentie sporita si sa respecte reglementarile stabilite de autoritatile ucrainene.

MAE, prin misiunea diplomatica si oficiile consulare din Ucraina, este pregatit sa acorde protectie si asistenta consulara cetatenilor romani de pe teritoriul Ucrainei.

MAE reitereaza solicitarea catre cetatenii romani care se afla in Ucraina sa-si notifice coordonatele prezentei lor in Ucraina prin platforma e-consulat.ro sau contactand telefonic cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei Romaniei la Kiev – +380936252717, Consulatul General Cernauti – +380635669918; Consulatul General Odessa – +380955412788; Consulatul Solotvino – +380682140918).

De asemenea, MAE reaminteste ca la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activata o linie telefonica dedicata cetatenilor romani care se afla temporar in Ucraina si care solicita protectie si asistenta consulara ÔÇô telefon 0040 -751.084.537.

Va reamintim, Vladimir Putin a dat ordine armatei ruse sa intre in Donetk si Lugansk, regiunile separatiste Donbas pe care le-a recunoscut drept independente aseara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu cred că omenirea se va maturiza vreodată astfel încât să nu mai fim carne de tun pentru visele unor tirani

  2. Voi stiti ce au in comun Rotschild,Zelinsky,Soros,Rockefeller,Lenin,Stalin,bolsevicii care au creat artificial statul ucrainian?