Noutati :

Parada militara, batalii reconstituite din ‘Marele Razboi’ si dueluri, in Bastionul Theresia din Timisoara. Foto si video

23 iunie, 2018 - 11:26 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Eveniment inedit, la Bastionul Theresia din Timisoara. Timp de doua zile, sambata si duminica, aici va fi reconstituit, in fata timisorenilor, Primul Razboi Mondial.

Aici au loc spectacole puse in scena de profesionisti, prezentari de uniforme, arme si echipament militar al armatelor ce au participat in Primul Razboi Mondial. De asemenea, timisorenii vor putea admira dotari si echipamente militare din zilele noastre si vor putea participa la reconstituirea unor batalii din Marele Razboi, dar si la dueluri ofiteresti.

„Este un eveniment de reconstituire istorica a Primului Razboi Mondial, in an centenar, este primul eveniment de acest gen din Timisoara, chiar daca Banatul sarbatoreste anul viitor Centenarul, totusi facem parte din Romania, sa nu uitam acest lucru. Am adus mai multe trupe de reconstituire istorica, toate ne vor incanta in acest weekend si speram sa avem un public cat mai numeros, avand in vedere ca si vremea tine cu noi. Vor fi si ateliere, si spectacole, iar intre orele 15 si 20 vor fi parade militare, schimburi de arme, iar dupa ora 20 vom avea spectacole”, a spus Claudiu Ilas, directorul Muzeului National al Banatului.

Evenimentul, pus la cale de Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis poarta numele ‘Primul Razboi Mondial, o reconstituire istorica’, a debutat cu o parada a militarilor, pe traseul Bastionul Theresia – Piata Unirii si retur.

Parada militara a trupelor armate din Primul Razboi Mondial, la Timisoara

Publicată de Opinia Timisoarei pe Sâmbătă, 23 Iunie 2018

 

Iata programul complet al evenimentului, in cele doua zile!

Sambata, 23 iunie

11-12 Parada militara a participantilor (plecare din Bastionul Theresia cu oprire in Piata Unirii pentru momente de reconstituire istorica)

15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial

21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumina si foc cu Peregrinii, Deep 6 Project si Teatrul Portabil ( prima parte).

Duminica, 24 iunie 2018

11-13 ARMELE MARELUI RAZBOI – prezentare interactiva de arme din anii Primului Razboi Mondial in contrast cu armamentul actual, in prezenta membrilor grupurilor de reconstituire istorica si a unui pluton de militari al armatei romane actuale; lectii de duel scenic si lupte scenice cu Teatrul Portabil

15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial

21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)

22:00 Inchiderea evenimentului in salve de tun – momentul de ramas-bun al artistilor si al asociatiilor de reconstituire istorica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mascarada

  2. Cei care a-ti scris articolul…ne spuneti si locul unde se desfasoara programul de azi sau cautam noi prin centru?