Noutati :

Parada mijloacelor de transport si concerte la Timisoara, astazi, cand se implinesc 150 de ani de la pornirea primului tramvai tras de cai

8 iulie, 2019 - 10:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Moment aniversar sarbatorit cu parada si concerte la Timisoara. Anul acesta se implinesc 150 de ani de transport public local.

CITESTE SI: Un secol si jumatate de la un moment istoric. Timisoara, primul oras din Europa de Est in care se circula cu tramvaiul 

In 8 iulie 1869, Timisoara a devenit primul oras de pe actualul teritoriu al Romaniei in care a circulat tramvaiul tras de cai.

Primaria si Societatea de Transport Public Timisoara organizeaza luni, 8 iulie, un eveniment care sa marcheze cei 150 de ani de transport public local.

Astfel, cu incepere de la ora 16.00, timisorenii sunt poftiti la parada mijloacelor de transport in comun istorice din cadrul Muzeului „Corneliu Miklosi”, „vedetele” paradei urmand sa fie tramvaiul tras de cai sau „Gemenele”.

Parada mijloacelor de transport in comun va porni de la Podul Decebal si se va incheia in Piata Libertatii, iar dupa orele 18.00, pe scena din Piata Victoriei vor urca Mircea Baniciu si Nicole Cherry.

Linii deviate

Pentru aceasta, între orele 14:30 si 17:00, circulatia mai multor linii de tramvai ca fi deviata dupa cum urmeaza:

Liniile 1 si 2 – din Piata Sfanta Maria vor circula deviat, tur-retur, pe strada Gheorghe Doja – Piata Balcescu – strada 1 Decembrie 1918 – strada Stefan cel Mare – Piata Traian – Piata Badea Cartan, întorcand la Gara de Est. Pe sectorul Gara de Est – Meteo – Modern – Printul Turcesc – Piata Traian va circula un autobuz.

Linia 4 – de pe strada Brediceanu circula deviat, tur-retur, pe strada Iosif Nemoianu – Catedrala – Piata Sfanta Maria – Balcescu – strada 1 Decembrie 1918 – Calea Stan Vidrighin – Ciarda Rosie.

Linia 6 va circula pe traseul: Piata Gheorghe Domasnean (AEM) – Calea Stan Vidrighin – strada Stefan cel Mare – PiataTraian – Piata Badea Cartan – Gara de Est.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...