Papusi gigantice in parada la Timisoara. Uriasii din Catalonia vor face spectacol la festivalul Viva la Strada

TIMISOARA. Uriasii din Catalonia (Spania), niste papusi gigantice faimoase in toata lumea, vor face parada prin centrul Timisoarei, in cadrul Festivalului Viva la Strada, organizat de Teatrul Merlin din Timisoara. Nu vor lipsi spectacolele pentru copii.

CITESTE SI: Comuna din Timis care isi extinde sistemul de incalzire cu apa geotermala. Investitie de peste 2 milioane de euro, bani europeni 

Festivalul Viva la Strada va avea loc in perioada 1-4 iunie.

Timisoara va fi gazda celebrelor papusi gigantice, ambasadorii culturii si ai traditiilor populare cataloneze, in intreaga lume.


Adifolk impreuna cu Via Rumania Cultura, prin Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” si cu sprijinul Consiliului Judetean Timis prezinta evenimentul cultural Uriasii din Catalonia (Spania), in cadrul proiectului Teatrului Merlin „Viva la Strada”.

Caldes de Malavella si Capgròs vor insoti uriasii in parada lor pe strazile Timisoarei, pe traseul Piata Victoriei – Piata Libertatii -Piata Unirii –Bastion Maria Theresia, dupa urmatorul program:

ZIUA I
1 iunie 2023 – intre orele 17: 00 si 19:00
URIASII DIN PARETS DEL VALLÈS, Barcelona, Spania – Marcel, un arhitect din Barcelona, ​​ o cunoaste pe domnisoara Elisenda si se indragosteste, urmand o interesanta poveste cu personaje spectaculoase: Lucifer, Cocosul Zidurilor, Fiara de foc si Ceata de Diavoli.

ZIUA II
2 iunie 2023 – intre orele 19: 00 si 21:00
URIASII G. C. GARRIGUES DIN LLEIDA, Lleida, Spania – Anastasi si Alba sunt un cuplu de regi ce poarta numele protectorului orasului Lleida si care au ajuns cunoscuti in Franta, Germania, Polonia, Suedia si Columbia, iar astazi in Timisoara.

ZIUA III
3 iunie 2023 – intre orele 19: 00 si 21:00
URIASII ELS VEGUERS DE MONTBLANC ,Tarragona, Spania -Primii Veguers de Montblanc, Pere Berenguer de Vilafranca si sotia sa Arsenda, sunt un exponent al trecutului Montblancului medieval, care, pe langa cei trei fii, au mai avut si o fiica, pe nume Arsenda.

ZIUA IV
4 iunie 2023 – intre orele 19: 00 si 21:00
URIASII DIN LLORET DE MAR, Girona, Spania – Capitanul Parés, Blanca Aurora si Constantí Ribalaigua sunt gigantii din Lloret de Mar si reprezinta personaje care au existat cu ani in urma si care au ramas in memoria populatiei.

ADIFOLK, recunoscut de UNESCO, se dedica promovarii culturii populare catalane, iar Capgròs va fi reprezentantul Adifolk si ambasadorul culturii traditionale la Timisoara, in toate cele patru zile de parade, fiind insotit de formatia muzicala traditionala din Catalonia, Caldes de Malavella.

PROGRAM „VIVA LA STRADA” SPECTACOLE MERLIN 1-4 iunie 2023
1 iunie
ora 19 – spectacol Ariciul, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 3+, 50 min
2 iunie
ora 21 – spectacol Pantofii Rosii, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 7+, 70 min.
3 iunie
ora 21 – spectacol Dorde Neunde, coproductie Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” si Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, Bastionul „Maria Theresia”, 12+, 70 min.spectacol
4 iunie
ora 21 – spectacol Copilul dintr-o stea, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 10+, 80 min.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Nelu spune:

    Eveniment pentru bucurat retardatii fara viitor care considera ca homosexualitatea inseamna proges.

  2. Cosmin spune:

    Esti complet paralel cu orice inseamna cultura. Mare surpriza.