Opinia Timisoarei

Papricas pe saturate, purcelusi la protap, vinuri de pe dealurile Banatului si muzica, la cel mai asteptat festival al toamnei, aproape de Timisoara

TIMISOARA. Va fi veselie mare la 30 km de Timișoara, la Buziaș, acolo unde orașul statiune se pregătește de cea mai asteptată sărbătoare a toamnei, Festivalului Papricașului și Vinului.

CITESTE SI: Va rasuna din nou muzica in Pestera de la Romanesti. Concertul e dedicat, la 50 de ani de activitate, Asociatiei Speotimis, initiator al evenimentului cultural unic in Romania

Evenimentul va avea loc în zilele de 11 și 12 octombrie, în vecinătatea Parcului Central din Buziaș.

Maeștri bucătari și pasionați ai gastronomiei se vor întrece în prepararea celui mai gustos papricaș, iar la final un juriu specializat va acorda premii.

La primele ore ale dimineții, bucătarii încing focurile și așază cu grijă ceaunele în care vor azvârli carnea de porc, de vițel sau de vânat, alături de legume și condimente. Papricașul va fi apoi servit, pe la prânz, de pofticioșii care vin la acest festival.

Nu vor lipsi nici vinurile, fie că sunt albe, roșii sau rose, din strugurii culeși cu grijă de pe dealurile Silagiului.

Atmosfera va fi întreținută de ansambluri folclorice și artiști îndrăgiți care vor urca pe scena festivalului. Va fi multă muzică populară, în cele două zile de sărbătoare, iar spectacolele vor fi susținute de Dana Gruescu, Maria Milu, Ciprian Pop, Luminița Safta, Adrian Stanca, Oana și Raluca Stanca, Ramona Ilieși Drăgan și mulți-mulți alții

Nu va lipsi nici muzica ușoară asigurată de formații locale, cărora li se vor alătura cei de la Direcția 5.

Exit mobile version