Opinia Timisoarei

Papricas pe saturate, purcelusi la protap, carnati, vinuri alese si tuica, la cel mai asteptat festival al toamnei de langa Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Cea de-a XII-a editie a Festivalului Papricasului, Vinului si Tuicii, care se desfasoara in acest sfarsit de saptamana la Buzias, la aproximativ 30 de kilometri de Timisoara, a adunat lume puhoi in cele doua zile.

CITESTE SI: Premiera. Istoria Timisoarei cuprinsa intr-un calendar de jurnalistul Zoltan Kovacs: ‘In fiecare zi a anului este prezentat cate un eveniment important, este ilustrata cate o personalitate, o cladire care se leaga de acea data’

Pofticiosii s-au inghesuit sa guste din ceaunele doldora de papricas, iar cei mai norocosi au prins si loc la mesele pregatite pentru acest festival. Avand in vedere numarul mare de oameni care s-au dus la Buzias este evident ca dupa doi ani de pandemie le-a lipsit un astfel de eveniment.

Pe langa ceaunele cu papricas de toate soiurile, gratarele au sfarait incontinuu, pline de ceafa, cotlet, mititei, coaste de porc sau aripioare de pui, iar alaturi, purcelusii de lapte s-au perpelit la protap, deasupra carbunilor bine incinsi.

Dar nu numai bucatele au fost vedetele festivalului de la Buzias, ci si vinul stors cu maiestrite din strugurii de pe dealurile Silagiului. Nu a lipsit, insa, nici tuica facuta din diferite fructe, care mai de care.

Organizatorii au pregatit si un concurs pentru cele mai bune preparate, dar si alte surprize, iar muzica populara a mers de minune cu bucatele.

Actiunea a fost cofinantata de Consiliul Judetean Timis, prin programul TimCultura 2022.

Video: George Stefanita

Exit mobile version