Opinia Timisoarei

Papa Francisc, avertisment despre pacatul care va distruge omenirea: Dumnezeu iarta, Pamantul nu!

Aflat la o conferinta internationala pe probleme de nutritie, Papa Francisc a lansat un avertisment extrem de dur la adresa a ceea ce el considera a fi pacatul care poate duce la nimicirea omenirii. Suveranul Pontif a atras atentia asupra faptului ca Dumnezeu poate ierta lacomia, dar resursele planetei nu sunt nelimitate.

Suveranul Pontif a criticat excesele societatilor capitaliste si s-a declarat indurerat de faptul ca omenirea nu lupta pentru eradicarea foametei si malnutritiei, scrie romaniatv.net

Papa Francisc a facut apel la milostenie pentru cei care sufera din cauza lipsei hranei, dar a avertizat si ca un consum fara limita va duce la distrugerea planetei. „Dumnezeu iarta mereu, dar Pamantul nu va face acelasi lucru”, a notat Suveranul Pontif.

„Este dureros sa vad cum lupta impotriva foametei si a malnutritiei este impiedicata de prioritatile pietei, de punerea profitului pe primul loc, lucru ce reduce alimentele la doar niste bunuri, care pot fi folosite in speculatii financiare”.

Exit mobile version