Papa Francisc, avertisment despre pacatul care va distruge omenirea: Dumnezeu iarta, Pamantul nu!

Aflat la o conferinta internationala pe probleme de nutritie, Papa Francisc a lansat un avertisment extrem de dur la adresa a ceea ce el considera a fi pacatul care poate duce la nimicirea omenirii. Suveranul Pontif a atras atentia asupra faptului ca Dumnezeu poate ierta lacomia, dar resursele planetei nu sunt nelimitate.

Suveranul Pontif a criticat excesele societatilor capitaliste si s-a declarat indurerat de faptul ca omenirea nu lupta pentru eradicarea foametei si malnutritiei, scrie romaniatv.net

Papa Francisc a facut apel la milostenie pentru cei care sufera din cauza lipsei hranei, dar a avertizat si ca un consum fara limita va duce la distrugerea planetei. „Dumnezeu iarta mereu, dar Pamantul nu va face acelasi lucru”, a notat Suveranul Pontif.

„Este dureros sa vad cum lupta impotriva foametei si a malnutritiei este impiedicata de prioritatile pietei, de punerea profitului pe primul loc, lucru ce reduce alimentele la doar niste bunuri, care pot fi folosite in speculatii financiare”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...