Papa da „unda verde” folosirii prezervativelor

Papa Benedict al XVI-lea a anuntat, sambata, ca accepta ca, in situatii exceptionale, partenerii sa foloseasca prezervativul, pentru a preveni imbolnavirea cu SIDA, desi pana in prezent Biserica Catolica a interzis acest lucru.

Acceptul Suveranului Pontif pentru aceasta metoda de contraceptie a fost transmis prin intermediul cartii „Lumina Lumii: Papa, biserica si Semnele vremurilor”, scrisa de Peter Seewald, publicata de Ignatius Press, care va fi lansata in cursul acestei saptamani, informeaza CNN.

„Sunt situatii in care se justifica folosirea prezervativului, de exemplu in cazul prostituatelor. Iar asta poate fi primul pas spre moralizare, un prim pas spre asumarea responsabilitatii. Dar asta nu inseamna ca totul este permis si fiecare poate face ce vrea”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul Pontif a reiterat ideea ca o atitudine crestina cu privire la sexualitate este cea mai buna solutie pentru lupta cu SIDA.

Declaratiile Papei au starnit mirare, pentru ca arata o atenuare a pozitiei radicale a Vaticanului fata de prezervative.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.