Noutati :

Papa Benedict al XVI-lea ar putea veni in Romania! Vezi aici cand!

1 august, 2012 - 03:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

O vizita a Papei Benedict al XVI-lea in Romania va avea loc „cat de curand”, anunta ministrul de Externe Andrei Marga.  O data exacta nu poate fi oferita, tinand cont de durata proiectarii unei astfel de vizite. Marga va merge in septembrie la Vatican pentru a aborda aceasta tema.

Atunci cand, in 1999, la invitatia presedintilor Ion Iliescu si Emil Constantinescu si a Prea Fericitului Teoctist, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat tara noastra, gazdele au primit promisiunea revenirii Suveranului Pontif in Romania. Revenirea va avea loc cat de curand, la o data ce se va stabili tinand seama de conditiile proiectarii si realizarii unei vizite papale. Ne bucuram sa constatam ca invitatiile corespunzatoare sunt transmise si ca vom putea initia in curand, la Roma, discutiile privind efectuarea vizitei Suveranului Pontif in Romania„, a declarat Marga, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca partea romana cauta sa rezolve impreuna cu Arhiepiscopia Romano-Catolica de la Bucuresti „temele sensibile” precum lucrarile la Cathedral Plaza si retrocedarea bunurilor apartinand Bisericii Greco-Catolice.

De asemenea, Marga a aratat ca Guvernul roman coopereaza cu bisericile din Romania „la dezvoltarea invatamantului teologic, depasind restrictiile impuse de Legea educatiei nationale in 2011”.

Suntem multumiti sa avansam spre elaborarea Acordului general de cooperare Romania-Sfantul Scaun, lucram la infiintarea unei catedre de studii romanesti la Pontificio Instituto Orientale (PIO) din Roma si la finalizarea acordului de cooperare dintre Universitatea Bucuresti si Universitatea Pontificala Laterana„, a mentionat seful diplomatiei.

Totodata, el a aratat ca „vizita Papei Benedict al XVI-lea onoreaza superlativ orice tara si este un moment de istorie”, acesta fiind „una dintre cele mai mari personalitati teologice si culturale ale timpului nostru„, iar vizita sa in Romania reprezinta „un prilej de satisfactie extraordinara si de mandrie”.

Marga a amintit ca Romania si Vatican au „pozitii convergente in promovarea libertatii religioase, apararea demnitatii umane si a vietii, a valorilor morale ferme”, iar Sfantul Scaun s-a pronuntat in favoarea integrarii romanilor imigranti in societatile occidentale, indeosebi in societatea italiana.

Si presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta, pe 3 iulie a.c., in posibilitatea unei vizite apropiate a Papei Benedict al XVI-lea in Romania, cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni a unei delegatii a episcopilor catolici italieni.

Presedintele Traian Basescu i-a adresat Papei Benedict o invitatie de a vizita Romania inca din 2008. Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi declara in ianuarie 2011 ca diplomatia romana lucreaza pentru o vizita a Papei in Romania, reamintind ca pentru aceasta este in primul rand nevoie de o invitatie din partea Patriarhului.

Lucram cu instrumentele diplomatiei. Invitatia trebuie sa vina in primul rand din partea intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane care, de indata ce va primi acordul Sfantului Sinod in acest sens, va face demersurile„, a spus Baconschi atunci.

Cardinalul Gianfranco Ravasi, presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultura, declara, cu ocazia unei vizite la Bucuresti in octombrie 2011, ca impartaseste interesul partii romane pentru realizarea unei vizite in tara noastra a Suveranului Pontif.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acest papa, cand se numea Ratzinger lucra pentru Chemie AG, adica cei care au facut gazul Ziklon B. Si se pare ca a fost membru SS. Deci, sa stea naibii in Italia lui.(nici nu e a lui ca e polonez).