Noutati :

Pana se instaleaza iarna va fi turnat primul strat de asfalt pe drumul Timisoara – Mosnita, ce se extinde la 4 benzi. Stadiul lucrarilor pe santier. Foto

27 noiembrie, 2020 - 03:46 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Daca vremea o va permite, constructorul care largeste drumul judetean Timisoara Mosnita Noua vrea sa  toarne stratul de binder  (beton asfaltic) pe intreaga latime a celor patru benzi de circulatie.

CITESTE SI: Locul mai aproape de Timisoara unde se deschide sezonul de schi in weekend. Masca de protectie, obligatorie si pe partie. Foto si video 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a vizitat, vineri, santierul.

Vești bune de pe șantierul de extindere la patru benzi a drumului de Moșnița Nouă. Lucrarea se află în grafic, iar dacă vremea o va permite, până la intrarea în iarnă, constructorul își propune să toarne stratul de binder, pe lățimea a patru benzi, pe aproape întreg sectorul de drum aflat în modernizare. Am vizitat șantierul deoarece știu cât de importantă este acest proiect pentru mobilitatea și confortul cetățenilor. Vor fi realizate cinci sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, dar și iluminat public pe întreg traseul. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun„, a declarat Alin Nica.

Potrivit Consiliului Judetean Timis, trotuarul și pistele de biciclete au fost executate în proporție de 40%, rigolele de scurgere a apelor – 50%, asfaltul (stratul de legătură) – 40%. În ceea ce privește umplutura cu piatră spartă, procedura este efectuată în proporție de 80%.

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la 31 milioane lei, cu tot cu TVA. Drumul este modernizat și lărgit pe o lungime de 4,1 km. Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul Consiliului, cât și prin PNDL.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Avand in vedere ca azi a nins, cum definim instalarea iernii?