Pana la finele anului, lucrarile la stadionul modular de tip ‘Lego’ ar putea incepe – Interviu cu viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara (P)

În dubla ipostază, de politician și de administrator al unui oraș nobil ca Timişoara, viceprimarul liberal Cosmin Tabără spune că încearcă să fie mereu în acord cu promisiunile făcute alegătorilor. Sunt promisiuni ale liberalilor timișoreni și, la un bilanț succint, au constatat că, până acum, reprezentanții acestui partid au reușit să realizeze ce și-au propus în proporție de 90%. Ceea ce înseamnă că, până acum, 90% din propunerile PNL Timișoara au primit votul Consiliului Local. Președinte al liberalilor din Timișoara, Cosmin Tabără ne-a detaliat câteva realizări într-un scurt interviu.

 

– V-ați axat pe proiecte dedicate infrastructurii sportive și practicării sportului. Care este stadiul lor?

Cosmin Tabără: Am propus și alte proiecte, din păcate refuzate de către majoritatea din Consiliul Local, dar, în ceea ce privește fondurile necesare construcției stadionului de tip „Lego”, ele au fost acceptate. Acesta este cel mai important proiect pentru mine. Astăzi, proiectul stadionului modular care se va construi în zona Buziașului este în faza realizării Proiectului tehnic și, dacă totul merge firesc, sper ca luna noiembrie să ne găsească cu autorizația de construcție, astfel încât, până la finele anului, să începem efectiv ridicarea lui. Așa am procedat și în celelalte situații. Am prevăzut în buget, am realizat proiectele: la baza sportivă de pe str. Mircea cel Bătrân evaluăm ofertele în urma licitației și, în scurt timp, desemnăm câștigătorul. La sala „Constantin Jude” ne-am apucat deja de reabilitarea pardoselii. Aici am desemnat și câștigătorul pentru intrarea în legalitate din punctul de vedere al siguranței la incendii, iar în câteva zile vor începe lucrările. În ceea ce privesc obiectivele de la realizarea DALI-urilor pentru Complex Sportiv Bega și Arena de Rugby, am întâmpinat probleme din punctul de vedere al cadastrării și sper ca, în scurt timp, să fie realizate. Aici reamintesc că este nevoie de cadastrarea orașului!

– Echipamentele pentru sălile de sport de la școli s-au achiziționat deja?

Cosmin Tabără: Anul trecut am bugetat o sumă de bani destinată achiziționării de materiale didactice pentru orele de sport și am distribuit această sumă în toate școlile din Timişoara. Au fost achiziționate mingi, porți, plase handbal/fotbal, mese de tenis, palete etc. Anul acesta am dorit să alocăm încă o sumă în același scop, dar la început de an mi s-a cerut să amân solicitarea pentru partea a doua a anului. La rectificare, împreună cu colegii din PNL, vom reveni cu solicitarea și o vom transforma în realitate.

– Noutăți cu Turnul de apă din Fabric sunt? Care este situația acolo?

Cosmin Tabără: Pentru Turnul de apă din zona Fabric, un monument acum, ridicat în anul 1912, eforturile pentru readucerea lui în patrimoniul municipalității continuă. Asta fiindcă, ATENȚIE, nici până astăzi nu este identificat în evidența statului! Există întotdeauna si neajunsuri care pe parcurs pot fi îndeplinite, iar eu și colegii mei de la PNL asta facem: lucrăm pentru timișoreni. Sunt convins că o bună administrație se vede la început de an, dar și în cursul lui. De la ceea ce îți propui la ceea ce reușești sa faci, adică să transformi promisiunile în realități.

 – Aveți vreo nemulțumire legată de colaborarea cu colegii din USR?

Cosmin Tabără: Din păcate, trebuie să spun că nu am fost ascultați mai atent de către colegii de la USR pentru o mai bună distribuire a banilor care, altfel, ar fi fost mai bine gestionați și folosiți. Cele enumerate mai sus sunt doar câteva dintre obiectivele propuse de către mine și colegii din PNL, dar care au fost transpuse în fapte. Mai trebuie să spun că totul s-a făcut cu pași mărunți, pentru că aparatul Primăriei suferă din cauza lipsei de personal, dar și a deselor modificări făcute în cadrul organigramei. Toate aceste decizii haotice complică administrarea oricărui proiect.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Marius spune:

  S-a dat liber la propaganda de partid. Bla bla bla .

 2. Nelu spune:

  Da, ar putea avea o intarziere la finalizare de cel putin 5 ani !!

 3. Cosmin spune:

  Si la stadionul de langa Heaven i-a dat drumul acum ceva timp. Nu s-a mai auzit nimic despre….probabil ca e gata 🙂

 4. puiu spune:

  La complexul sportiv din c.LIPOVEI, din 2012 luna octombrie primarul liberal a promis ca se incepe lucrarea la complexul sportiv de pe str.VERDE.Au fost alocati banii aTI primit toate avizele,dar–––––––,,scumpindu-se materialele dupa pandemie,,nimeni din conducerea primariei nu-si asuma inceperea lucrarii”.de frica CC..Afirmatia apartine VICEPRIMARULUI Tabara in data de 14 sept.2022 intr-o asa zisa intrunire cu cetatenii din zona de blocuri noi de linga fostul depozit de materiale unde din tot ce a promis rezultatul este ZERO.L-as intreba cu respect la noi in zona le-a fost teama [din cauza controalelor]sa inceapa investitia aprobata dar in zona Mircea cel Batran care nici macar nu era in plan in perioada2012–––2022sa se faca baza sportiva ,acolo materialele NU S-AU SCUMPIT.????LOCUIESTE CINEVA DIN CONDUCEREA PRIMARIEI IN ZONA???????si bag seama ca Incepe campania electorala. ,cu promisiuni[ca si ex -primarul care a pierdut la ultimele din cauza arogantei si a celorlalte ,,defecte”personale.]
  Degeaba in ceasul al doisprezecelea a amenajat mini parcul de copii si parcarea din zona,[spatele pietii] ca lumea s-a saturat de promisiunile lui.

 5. NIMIC PNL spune:

  Tabara acest Alin NImiCA cu fata de taran ….nu se face nimic , gargara politica .

 6. Ana spune:

  Tu sigur ai o fata de retardat.

 7. Dan A. spune:

  „Pana la finele anului, lucrarile ar putea incepe”. Mai sunt 5 luni pana atunci, vreau s-o vad si pe asta. Baza sportiva de pe str. Mircea cel Bătrân, ctitorita tot de Cosmin Tabara, avea SF acum un an jumate’ si acum ne zice ca a ajuns la faza „evaluam licitatiile”. Stadionul „Lego” va fi facut de firma Tehnodomus din Arad, care a lucrat si la podul Dragalina (6,3 milioane, unde „au uitat” sa faca si subtraversarile pentru pistele de biciclete desi Robu a anuntat asta in gura mare) si este actualmente implicată în construcția noii maternități a Spitalului Județean (fonduri europene, care acum trebuiesc suplimentate de CJT cu un imprumut de 7,5 milioane, caci banii s-au papat deja). Printre alte lucrari notabile, un pasaj rutier de 19,4 milioane la Oradea, primarie PNL si acolo, simpla coincidenta, in 2023 pasarela la Trei Insule, in Arad, 15 milioane, primarie PNl, tot coincidenta. Pai cum, la Cluj e primar PNL si Tehnodomus nu participa? Cum sa nu, cimitir de 46 milioane in 2018. De altfel firma Tehnodomus nu e chiar o afacere ci mai mult o institutie de binefacere PNL, caci in 2021, desi au avut incasari de 47 milioane la 133 de angajati, profitul a fost de doar 100 de mii, cam cat salariul lui Cosmin Tabara pe 5 luni. In general, in ultimii 10 ani firma a incasat zeci de milioane an de an, si a facut profit de 0,2…2,3% din cifra de afaceri. Aplicati cota de impozitare si vedeti ce „contribuabil” serios la bugetul de stat avem aici. Unii vor zice ca e coruptie curata, dar nu va faceti griji, justitia si-a facut deja datoria, cativa indivizi au fost judecati cu indarjire pentru o tzeapa de zeci de milioane la „Apele Române” in 2010, s-a judecat ani si ani, pana cand… faptele s-au prescris. Amin!

 8. Bocsig spune:

  Nu înțeleg de ce își face Tabără reclama din moment ce de la București s-a trasat direcția : Robu va fi candidat la primarie, nu Tabără

 9. Amely spune:

  Unde este petitia impotriva acestui proiect de spalare de bani si pe care nimeni nu l-a cerut ???
  Zonele cu artere principale din oras trebuie aerisit nu impodobite pt trafic si mai greu !!!