Noutati :

Pana in august 2023, se inchide o bucata de strada, iar doua troleibuze vor circula pe trasee modificate la Timisoara

18 februarie, 2022 - 01:18 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Doua troleibuze vor circula pe un traseu mai scurt la Timisoara timp de un an si jumatate, iar un segment de strada va fi inchis traficului auto.

CITESTE SI: Urcat intr-un copac, un barbat ameninta ca se spanzura intr-un parc din centrul Timisoarei. Foto 

Masura a fost luata odata cu inceperea lucrarilor la viitorul pasaj Solventul.

Astfel, liniile 13 si 18 vor avea un nou grafic de circulatie, si nu vor mai merge pana in statiile ‘Gelu’ si ‘Solventul’.

Traficul rutier de pe strada Garii va fi inchis pe tronsonul cuprins intre bucla de intoarcere troleibuze si strada Nufar, din cauza lucrarilor ce vor fi demarate la Pasajul Solventul, in intervalul 21.02.2022 – august 2023. In aceste conditii, troleibuzele de pe liniile 13 si 18 vor folosi ca statie de capat de linie statia „Gheorghe Baritiu”, iar statiile Gelu si Solventul vor fi suspendate pe perioada lucrarilor„, transmit reprezentantii STPT.

De asemenea, zona va fi inchisa si traficului rutier.

Avand in vedere complexitatea lucrarilor care urmeaza a fi executate pentru obiectivul de investitii ”Construire Pasaj Inferior Solventul”, respectiv faptul ca lucrarile nu se pot realiza in conditii de desfasurare a traficului rutier, se impune inchiderea circulatiei in zona. Drept urmare, Primaria Municipiului Timisoara anunta ca se va închide traficul rutier pe str. Garii, intre km 0+000 – 0+216, incepand cu data de 21.02.2022 (ora 10,00) pana in luna august 2023„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Va reamintim, lucrarile la pasajul Solventul, care va trece pe sub 10 linii de tren urmeaza sa demareze in acest an. Organizarea de santier a inceput inca de la jumatate lunii ianuarie.

Pasajul Solventul urmeaza sa faca legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, pe sub liniile de cale ferata.

Prin Pasajul Solventul va fi construita o linie de tramvai, amplasata pe axa drumului, care va face legatura intre linia de tramvai de pe Calea Bogdanestilor (aflata in curs de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene) si o linie de tramvai noua pe strada Garii.

Documentele pentru demararea investitiei au fost semnate de reprezentantii Primariei Timisoara in 22 septembrie 2020, chiar sub pasarela pietonala din Ronat, ce traverseaza cele 10 linii de cale ferata din zona.

Pasajul de la Solventul ar urma sa aiba, in total, patru benzi de circulatie, acestea putand fi chiar largite la sase, cate trei benzi pe sens, plus liniile de tramvai.

Linia de tramvai care va fi amenajata prin el urmeaza sa ajunga pe str. Garii, pana in dreptul Garii de Nord, unde se va racorda la liniile 1, 2 si 8. Cu o latime de 34 de metri si o lungime de 87.

Lucrarile vor cuprinde:
– Executia unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul caii ferate, care va face legatura intre Calea Bogdaneştilor şi strada Garii şi include: o platforma cu o linie cale pentru tramvai amplasata in mijlocul carosabilului; cate 2 benzi de circulatie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale si piste pentru biciclisti amplasate pe ambele parti. Pasajul va avea o lungime de traversare pe sub liniile de cale ferata de 65 de metri(10 linii cale) si o lungime totala de 87,10 metri.
– Amenajarea bretelelor carosabile la pasaj prin amenajarea strazilor Cassian Munteanu si Barierei in perimetrul pasajului-carosabil si trotuare, amenajarea Caii Bogdanestilor-carosabil la 4 benzi de circulatie, linii de tramvai, noi locuri de parcare si un sens giratoriu in intersectia cu strada Garii, amenajarea strazii Garii, prin refacerea partii carosabile la 4 benzi de circulatie rutiera si linii de tramvai.
– Refacerea si extinderea retelelor de utilitati, alimentare cu apa, canalizare, retea electrica pentru iluminat public si sustinerea liniei de contact pentru tramvai.
– Amenajarea a 5534 mp de spatii verzi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. August 2023 :)) ce mah:)).