Pana cand va fi gata centura mare, se apropie de finalizare Centura Mica din jurul Timisoarei. Consiliul Judetean primeste 21 de milioane de lei pentru inca un drum prin Anghel Saligny

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis trece la exproprierile pentru segmentul de drum Sag-Sanmihaiu Roman, care va completa Centura Mica, sau Centura Alternativa a Timisoarei, pentru trafic usor, foarte utila soferilor in lipsa unei centuri mari in jurul orasului. Mai mult, CJT a depus proiect pentru acest tronson si primeste 21 de milioane de lei prin programul national Anghel Saligny.

CITESTE SI: Timisoara primeste bani pentru Pasajul Solventul, iar Consiliul Judetean pentru lucrari la drumuri si un pod. Lista cu proiectele aprobate spre finantare prin Programul National Anghel Saligny 

Consiliul Judetean Timis a aprobat miercuri suma de 95.617 lei pentru exproprierile necesare pe traseul acestui segment de drum Sag – Sanmihaiu Roman pe care l-a preluat de mai multa vreme de la comune pentru a-l moderniza

Sumele necesare vor fi alocate din bugetul judetului Timis si se vireaza de catre Directia de buget – finante din cadrul aparatului de specialitate al CJ Timis, in termen de 30 de zile de la data adoptarii prezentei hotarari, intr-un cont bancar deschis pe numele judetului Timis, la dispozitia proprietarilor de imobile afectate de exproprierea pentru realizarea lucrarii de utilitate publica “Modernizare DJ 593 C Sag (DJ593) – Sanmihaiu Roman (DJ 591 A)”, in vederea platii despagubirilor in cadrul procedurilor de expropriere, in conditiile legii”, se arata in proiectul de hotarare adoptat de consilierii judeteni.

Consiliul Judetean Timis a aprobat la inceputul anului si documentatia pentru tronsonul Sag – Sanmihaiu Roman, preluat de CJT. Vorbim de nici 7 km care vor completa cercul rutier pentru trafic usor din jurul Timisoarei.

Conform Studiului de Fezabilitate, costul lucrarilor se ridica la 21.904.962 de lei cu TVA, adica aproape 4,4 milioane euro.

Joi s-a tras linie si pentru Timis pe programul national Anghel Saligny, iar acestui drum i-a fost aprobata finantarea ceruta prin proiectul depus de Consiliul Judetean Timis, 21 de milioane.

Va trebui lansata licitatia si gasit un constructor, apoi lucrarile n-ar trebui sa dureze mai mult de o jumatate de an.

In acest moment, lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz sunt aproape gata, cu exceptia unui podet. Mai raman asfaltarea tronsonului Sag – Sanmihaiu Roman si realizarea segmentului Giroc – Mosnita Noua, acum in proiectare.
Odata incheiate si acestea, Centura Mica va fi completa. Asta intrucat Sanandrei – Cerneteaz – Giarmata si Ianova reprezinta un tronson de pe care pot prelua traficul Centura de Nord, respectiv noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Sanandrei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Dati sperante false. In ritmyl in care se realizeaza ambele „centuri” va dura inca mult si bine pana vor fi gata.
  Iar sustinerea faptului ca centura de nord ar substitui centura mica de nord este o prostie.
  Deci este inca mult de lucru si la centura mica.

  • Ai dreptate…ăștia au viziune..slabi de tot în tot ce fac pt TimișoaraTimiș

  • publicitate marca CJT

 2. Binevenită, dar sa se respecte tonajul pe ea, nu că pe faimosul dj691, unde cjt tace că porcu n cucuruz.

 3. Da…și ne trec sute de mașini prin centru la Mosnita Veche. Acolo ar trebui sa nu se mai dea voie prin centru satului căci se circula ca la nebuni. Asta pana când nu va fi călcat un copil! Trebuie ocolit satul, nu prin mijloc unde este grădiniță, școală și loc de joacă! Scos traficul din sat, nu vrem accidente!

 4. Era fain daca faceau pista de biciclete de-a lungul acestor sectoare de drum.

 5. FALSA afirmatia: ” In acest moment, lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz sunt aproape gata, cu exceptia unui podet. „. Acel „podet” este o lucrare de anvergura, la fel ca aceea de pe drumul judetean dintre Sanmihaiu Roman si Sacalaz. La acel pod s-a lucrat exact 16 luni. Poate de Pasti in 2024 vom circula pe ace traseu fara a ocoli pe un pod mai la aval destul de subred…

 6. A inceput deja lucrari la drumul sau nu?