Paine cu turmeric, urzica, seminte de in si chia sau salam traditional la cel mai ingenios concurs studentesc, la Universitatea de Stiintele Vietii Timisoara. Foto

TIMISOARA. Facultatea de Ingineria Alimentelor (FIA) din cadrul Universitatii de Stiintele Vietii “Regele Mihai I” din Timisoara, a gazduit editia a VII a FIASTUDENTFEST, un prestigios concurs dedicat absolventilor programelor de studii de licenta si master din domeniul ingineriei produselor alimentare. Evenimentul a avut loc loc in campusul universitatii din Calea Aradului 119 Timisoara si a reunit viitorii ingineri de industrie alimentara, dornici sa isi prezinte proiectele inovatoare.

FIASTUDENTFEST 2024 s-a concentrat pe doua teme distincte „Produse inovative” si “Produse traditionale”, incurajand participantii sa imbine tehnicile traditionale de procesare a alimentelor cu cele mai noi tehnologii si abordari inovatoare. Concursul a inclus in acest an, in premiera, si o sectiune pentru elevii liceelor de profil.

„Suntem extrem de entuziasmati sa vedem cum studentii nostri au reusit sa imbine traditia cu inovatia in acest concurs. Este o oportunitate excelenta pentru viitorii ingineri sa isi demonstreze creativitatea si sa contribuie la evolutia industriei alimentare,” a declarat Prof. dr. ing. Calin Jianu, decanul facultatii.

Evenimentul a fost evaluat de un juriu format din experti renumiti in domeniul ingineriei alimentare, reprezentanti ai autoritatilor de control si reglementare alaturi de reprezentanti ai mediului de afaceri. Pe langa competitie, participantii au avut posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile de marketing si comunicare, menite sa le imbogateasca cunostintele si sa le ofere perspective noi asupra carierei lor viitoare.

Premiul I al sectiunii „Produse inovative” a fost castigat de produsul paine cu turmeric, urzica, seminte de in si chia realizat de studenta specializarii Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, Iulia Carlea, in timp ce la sectiunea “Produse traditionale” castigator a fost declarat produsul Salam traditional de “Brebu” realizat de studenta specializarii Ingineria Produselor Alimentare, Ariana Rosca.

FIASTUDENTFEST promite sa fie un eveniment de referinta pentru tinerii ingineri si pentru industria alimentara, consolidand legatura dintre educatie, inovatie si traditie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.